Ny upptäckt

Världen består inte bara av Gjuteribacken 21 B lgh 1102 - en ny upptäckt för kattungarna. De har varit hos veterinären och det har varit en ansträngande dag idag.

Redan klockan 10 kom Christine. Städdag idag. Eftersom jag och/eller Ove "underhållsstädar" dagligen behöver Christine bara stå för den mer ingående golvvården. Hon är precis så noggrann som jag önskar men utan att behöva säga till om. Småkatterna tycker det är spännande med både dammsugare och golvmopp, Stina och Sandie står ut med dem men Stisse avskyr städning. Stisse och Stina gick ut på balkongen och där stannade de tills Christine var klar vid 12:30. Sandie låg på en stol och övervakade sina ungar. När Christine gick hem efter två och en halv timmes intensivt städande var kattungarna helt slut och svängde direkt in till sovrummet, där de somnade på momangen. De brukar vanligtvis somna vid 10-tiden och sedan sova i minst två timmar. De vuxna katterna gillade idén med sängen och alla sex sov snart utspridda över hela slafen men sömnen blev inte långvarig, för när OVK-killarna ringde på dörren för att fixa fläkten, var katterna tvungna att av nyfikenhet stiga upp igen. Det blev alltså inte mycket sömn under dagen idag.

Strax innan klockan 17 kom Ove hem. Vi hjälptes åt att sätta in kattungarna i den stora kattburen och begav oss till Jon, veterinär hos Bromma zoo. När man kommer dit med kattungar, stannar liksom all aktivitet upp i affären. Både personal och kunder riktar sin uppmärksamhet mot kattungarna och uttrycker sin förtjusning över de små liven. För att inte verka oartig, ville vi ju stanna till och låta dem som ville beundra småttingarna och fastän vi försökte skynda på samtalen, kom vi ändå lite för sent till Jon. Han lyssnade på kattungarnas hjärtan och konstaterade att de överhuvudtaget inte stressats av bilfärden eller alla beundrare; hjärtat slog lugnt och fint. Sedan fick de sin vaccinationsspruta och vi åkte så småningom hem (efter att nya kunder tillkommit och nu också de tittat och pratat/frågat om småttingarna. När vi startade hemfärden meddelade Tingla högljutt att nu fick det vara nog. När något inte passar den lilla damen jamar hon högt: mjaaau (stigande tonhöjd) som enligt Bosse Söderström betyder "jag vill komma ut". När man vet, hur det ska låta och lyssnar noga, är det solklart. Killarna klagar sällan :-). Vid ett senare tillfälle ska jag berätta mer om kattens olika sätt att med sitt mjau - längden på de olika bokstäverna och tonhöjden - uttrycka det den vill säga oss.

När vi kom hem, sov de andra katterna men kom ändå upp och välkomnade de små, som ju numera är en del av flocken. Sandie måste direkt slicka dem lite och sätta sin doft på dem. Småttingarna gillade buren och inom fem minuter hade alla somnat uppepå den. Själv sitter jag nu i soffan och ser mina yrväder rusa runt på golvet och inser att om mindre än fem veckor, har de flyttat till sina nya hem. Nu gäller det att ta vara på varje dag och verkligen njuta av den. Från åtta veckor är kattungar som allra roligast, om man frågar mig.

 Truls har två öron men fotografen (jag)endast en till fullo fungerande hand. Därför syns bara en liten del av Trulle men kolla blicken! Så här trötta var kattungarna, när de kommit hem igen efter besöket hos djurdoktorn .

 
23 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)