Ny upptäckt

Kattungarna upptäcker världen mer och mer för varje dag och det stora nu är att de börjat intressera sig för varandra. De har märkt att det går att använda syskonen till annat än att bara sova bredvid eller på. Nu har de börjat slåss så smått med sina små fötter och de går målmedvetet mot sin mamma, när hon hoppar in i hagen efter ett besök på lådan eller matplatsen. Ibland tillåter hon sig att vara vuxen katt en liten stund och då ligger hon en liten bit utanför hagen. Småkissarna hittar nu direkt till sin egen spene, när de ska äta, och visar ingen hänsyn utan kliver glatt på varandra för att hitta bästa platsen att tränga sig ner på. De tittar uppmärksamt på oss, när vi tar upp och pratar med dem och de har helt slutat protestera. Jag tror att de nu t. om uppskattar att sitta i famnen.

Vid cirka 2-3 veckors ålder börjar kattungen att få mjölktänder och när den är runt fyra veckor brukar det vara lagom att försiktigt börja servera den fast föda (anpassad för kattungar). En kattungemage är inte större än en valnöt, så lillkissen behöver äta små mängder men ofta - minst sex mål mat om dagen. Vi brukar börja med att ge våra kattungar Mother and baby torrfoder. Till en början brukar de mest gå omkring på matfaten men så småningom provar de att smaka. De flesta kattungar fortsätter dia parallellt med den fasta maten - inte sällan ända tills de flyttar till sitt ”för-alltid-hem”. Det finns många åsikter om vad en katt ska äta. Om man bara tillser att katten får i sig lagom mängd proteiner, fett, mineraler och vitaminer, har jag inga synpunkter kring viken sorts mat som är rätt eller fel. Vissa serverar endast torrfoder till sina katter, andra bara våtfoder, några utfodrar dem med bådadera och en del ”BARFar” sina katter. BARF står för Biologiskt Anpassad Rå Föda. I vår podd, PRATA KATT har vi två avsnitt om mat - det första släpptes igår och det andra kommer på torsdag. Vi har också inlett ett samarbete med en foderexpert, som hjälper oss svara på frågor om mat.

Imorgon kommer Elin att publicera den nya videosnutten (Prata Katts Instagram) på kattungarna och jag ska ta några bilder och lägga till morgondagens avsnitt.

 

 

5 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)