Ny vecka

Det har gått drygt två veckor sedan kattungarna flyttade men det känns, som om det var mycket längre sedan, de sprang omkring här och busade. Både Ove, jag och katterna saknar dem men vi kan ju inte behålla alla kattungar själva. Den som saknar dem allra mest är nog i alla fall Sandie. Hon är bara tio månader och lika lekfull, som kattungarna. Tillsammans med dem rusade hon runt i lägenheten. Hon tyckte alltid att det var jätteroligt, när de jagade varandra. 

Igår försökte Sandie få fart på Stina. Stina låg på en stol och Sandie hoppade upp på bordet ovanför. Där låg hon och slog med tassen på Stina i förhoppning om att få fart på henne. Stina ville inte leka, det vill hon sällan. När Sandie hade irriterat henne ett tag, satte hon sig upp och fräste. Det har hon aldrig gjort tidigare. Nu tycker hon nog att Sandie är tillräckligt vuxen för att tillrättavisas på ett lite tuffare sätt än tidigare. Vad hände? Sandie slutade bråka men rädd blev hon inte, det blir hon aldrig. De flesta katter skyr dammsugaren, Sandie måste man lyfta bort, när hon sitter i vägen. Hon tycker mycket om att städa, för då händer det saker.

Stisse är fortfarande intresserad av att leka men han tröttnar fort. Han kan vara med på "jakt" ibland. Alltid samma lek; Sandie springer först, jagad av Stisse runt mellan hall, vardagsrum och kök. Plötsligt vänder de och då springer Stisse först med Sandie efter sig. Det Stisse gillar bäst är, när han får jaga "vippor". Att slå på och hoppa efter dem är jättekul. Kanske är det på samma sätt med katter, som det är med barn. Det roligaste är, när en vuxen deltar i leken.

Idag har jag, i egenskap av sekreterare i Järva kattklubb, blivit inbjuden till "smyginvigning" av Grizzly Zoo i Täby. I inbjudan står att jag får ta med gäster och därför hoppas jag träffa Marita, Peter, Anette och Tomas, våra senaste kattungeköpare, där. Det är så roligt att ha en bibehållen kontakt med dem. Igår fick jag nya bilder på Kajsa och Buster.

 
2 mar 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)