Ny vikt idag

Sandie ligger på golvet framför TV:n. Kattungarna kommer snart att lämna moderlivet och Sandie är både trött och tung. Vi har vägt henne idag. Totalt har hon gått upp 1 175 g sedan hon besökte Malte. Viktökningen förklaras mest av kattungarna men hon har även lagt på sig själv lite extra hull, vilket hon behöver, för fram tills kattungarna är fyra veckor gamla får de alla näringsämnen de behöver genom att dia. Sandie ska då producera upp till 250 ml mjölk/dygn. Under de första två veckorna diar kattungen upp till åtta timmar per dygn och sover de resterande 16 timmarna. 

Idag har vi ställt boburen på plats framför elementet i sovrummet. Under buren ligger en isolerande pläd och den tjocka Lupusfilten tillsammans med Sandies kropp ska hålla kattungarna varma i boet. Helst ska det vara 30 grader där. 

När kattungarna är nyfödda är det enkelt att väga dem på en hushållsvåg men efter några veckor är det näst intill omöjligt, eftersom en kattunge aldrig vill vara stilla förutom när den sover. Ett av de bästa köp vi gjort är barnvågen. Den gör det enkelt att få en exakt vikt även på en busig kattunge.

Carolina hörde av sig idag. Hon är intresserad av att köpa en av våra ofödda kattungar och vi ska  träffas imorgon och bekanta oss lite med varandra. Det finns alltid en viss oro inför en förlossning och vi hoppas av hela vårt hjärta att allt ska gå lika bra med både förlossning, uppfödning och kattungarnas utveckling som det gjort de tidigare gångerna, när Sandie blivit mamma. 

 

22 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.