Nya hem

Två småkissar har ju redan tilltänkta hem men jag har hört från flera andra uppfödare att de inte fått sina kattungar sålda förrän långt efter det att de blivit 12 veckor. Det har aldrig hänt mig, tvärtom har jag blivit kontaktad av fler som önskat köpa en liten kisse än jag haft kattungar men jag tänkte ändå att det kanske var bäst att sätta ut en annons redan nu - så det gjorde jag.

Annonsen resulterade i att jag, redan efter ett par timmar, fick svar från en kvinna, som väldigt gärna ville köpa en kattunge. Eftersom jag vill prata med dem, som vill köpa kattungar, bad jag henne ringa mig. Dagen därpå hade hon kommit på att hon skulle åka bort över julen och ville avvakta. Det är ett stort steg och ansvar att köpa en kattunge och det är ju bra, om man noga tänker över om man verkligen har möjlighet att ta hand om en ny familjemedlem INNAN man kontaktar en uppfödare.

Nästa person att höra av sig känns både ansvarstagande, påläst och i övrigt lämplig och han och hans familj ska komma och titta på kattungarna nästa vecka, förmodligen på måndag. På eftermiddagen fick jag ytterligare ett mail från en man, som varit kattägare under många år. Hans senaste katt dog i somras, 16 år gammal, och nu saknades en misse i familjen. Han skulle ringa mig efter jobbet och huruvida han kommer att höra av sig, vet jag inte. Jag svarade honom att jag skulle vara upptagen mellan 18 och 21 pga middag och styrelsemöte i Ragdollklubben. Kanske väljer han att höra av sig imorgon istället. Det visar sig.

Christine kom strax innan klockan 10, denna fantastiska solstråle som sköter golven hos oss. Vi städade som vanligt tillsammans; jag fixade dammningen, toaletten, köksfläkten och lite annat - t ex rengjorde jag diskmaskinen med hjälp av därför särskilt avsett rengöringsmedel och diskprogrammet på 65 grader. Inte jobbigt men det tar tid innan det är klart, så egentligen krävs det bara att man är hemma. Katterna höll sig som vanligt undan, dvs vandrade från rum till rum vartefter Christine förflyttade sig. När hon var klar efter knappa två timmar, kunde de äntligen gå och lägga sig och de kom inte ens upp, när Ove kom hem. Han ville hälsa på dem men hittade inte Stisse någonstans. Först när han med hjälp av en ficklampa tittade under sängen, såg han honom, där han låg onåbar för dammsugaren (trodde han iallafall).

Ikväll har vi haft styrelsemöte i Ragdollklubben och lite mer om vårt arbete där kommer imorgon.

5 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)