Ändrade planer

Vi människor är olika och alla behövs. Utan vetenskaplig grund påstår jag att majoriteten anser att förändringar kan vara lite skrämmande och att det är tryggt att hålla sig till den verklighet man lever i ”man vet vad man har men man vet inte vad man får”. Det är sant men det finns också en risk för att man går miste om mycket, om man inte vågar prova. Själv är jag nyfiken till min natur och testar gärna nya saker, bara förändringen inte medför alltför stora risker.

Jag har tidigare bokat tid för både separat vaccination med senare besiktning (2 kattungar) och besiktning där vaccination ingår (3 st) men idag har jag fattat ett nytt beslut efter att ha pratat med Ethel och Neda. Jag vet hur det känns, när man längtar och väntar på att få hem sin lilla kattunge. Plötsligt - när jag satt och funderade på allt som ska göras innan småkissarna lämnar Gjuteribacken - kom jag på att Molgan, Mickan och Myran ju faktiskt skulle kunna besiktigas samtidigt som jag planerat att endast vaccinera dem (9 juni). På så vis skulle kattungarna vara flyttklaraklara dagen därpå. Jag pratade med mattarna, som gillade förslaget. Nästa steg blev att kontakta veterinärkliniken för att höra om detta var möjligt. Den bokade tiden, som endast gällde vaccination, var för knapp vilket jag själv förstått men hoppats på att kunna förlänga. Det gick inte. Nu har jag fått tid för dem den 11:e istället. Även Mimmi och Mickey kommer att vaccineras då men de kommer inte att besiktigas den dagen, eftersom de ska flytta senare och veterinärintyget ju inte får vara äldre än 7 dagar. I det här fallet tycker jag att det är bra att jag valt att testa ett nytt sätt. Man måste inte vaccinera och besiktiga alla vid samma tillfälle men i de banorna har jag aldrig tänkt tidigare.

Ethel och Oilver kom vid 11-tiden för att hälsa på sina småttingar. Ethel satte sig på golvet i köket och alla kattungarna kom skuttande dit. Något som var fantastiskt var att när de andra kattungarna sprang ut i rummet för att ”slåss” stannade Mickan och Myran kvar hos Ethel och Oliver i köket. Jätteroligt!!! Kattungarna måste ha tjuvläst tingningsavtalet :-). 

På eftermiddagen kom Molgans nya familj. Isabelle både lekte med och bar Molgan i famnen. Båda verkade trivas i varandras sällskap. Även Nicko klappade sin kattunge men han var lite mer avvaktande. Kattungar kan kännas lite farliga innan man lärt känna dem, eftersom de kan upplevas oberäkneliga. Det går över och det är mycket värdefullt för barn att lära känna och få växa upp tillsammans med djur. Ragdollen är en perfekt ras i det avseendet. Den är både tålmodig, sällskaplig och gosig.

 

 

 
4 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)