Nyårsfirande

Först måste jag berätta vad som hände igår på Arken zoo, Solna. Innan jag lämnade kalendrarna där, hade jag ett trevligt samtal med butikschefen, som gärna ville hjälpa katterna på katthemmet genom att sälja kalendrarna. Hon ville också skänka kattmat till oss. Igår blev det däremot inte positivt alls.

Jag fick hjälp av två gulliga biträden, som hämtade de kalendrar som fanns kvar. Man hade hunnit sälja 13 stycken innan huvudkontoret satte stopp för försäljningen. Varför hade tjejerna ingen förklaring till. Allt väl så här långt! Pengarna låg i en liten plastpåse och tillsammans med biträdena räknade jag sedlarna och mynten. 111 kronor saknades - en mycket märklig summa, då kalendrarna kostar 120 kronor styck. Om det hade varit jag som jobbade i butiken, hade jag bara tagit pengarna ur kassan och reglerat detta med chefen, när hon åter var i tjänst. Inte en sekund umgicks jag med tanken på att detta inte skulle godkännas av chefen. Kalendrarna var utkvitterade, pengar (en struntsumma för en affärskedja) saknades och alla pengar från försäljningen skulle tillfalla hemlösa djur, som tas om hand av människor, som alla arbetar idéellt. Butiksbiträdet valde att ringa sin chef. Jag trodde inte mina öron, när hon förklarade att butiken inte kunde ersätta oss med mer än det som fanns i påsen. Jag bad att själv få tala med henne och hon lämnade någon obegriplig förklaring om att vi inte lämnat med någon ställning att ha kalendrarna i. Om detta var inte ett ord sagt, när jag lämnade dem och hur de hanterar sina varor/organiserar sitt arbete är givetvis inte katthemmets sak. Tilläggas bör att denna chef inte är densamma, som jag pratade med. Resultatet blev att kalendrar och pengar är kvar i butiken och jag kommer på tisdag att söka personalchefen för Arkenbutikerna och be att få dennes syn på hanteringen/bemötandet. Jag trodde att våra zoobutiker jobbade för djurens bästa - inte bara för ekonomisk vinning - och att man inte ens skulle fundera över om det var de eller katterna som skulle stå för de saknade 111 kronorna. Både obegripligt och oerhört sniket!!!

Hittills bara några enstaka smällare och raketer, som inte ens fått katterna att vilja titta ut. De sover!

31 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)