Nykammade och fina

Båda katterna ser ut som fluffiga moln (om nu sådana finns) - hittar inget bättre sätt att beskriva hur de ser ut. Sedan Elin badade dem, är deras päls mycket lättare att "ta sig igenom". Båda är lätta att ha att göra med men enklast att kamma, när de nyss vaknat. Därför bar Ove in dem för kamning, en i taget, till soffan från sängen där de låg och sov. 

Ännu är katterna lyckligt ovetande om att de ska på veterinärundersökning imorgon. De brukar inte bli märkbart störda av detta men givetvis skulle de föredra att slippa. När Ove tog fram transportburarna slog det mig plötsligt att i buren som Stisse ska åka har han tidigare alltid haft sällskap av Sandie; detta för att hon blev trygg i hans sällskap. Nu är buren onödigt stor för honom. Stamtavlorna anger att det är dags att vaccinera katterna, det har gått drygt 2 1/2 år sedan senast. Innekatter behöver inte vaccineras oftare än varttredje år, förutom om de ska ställas ut eller vistas på kattpensionat och...... det var just det!!! 

Ingen planerar för ett vattenhaveri och därför var varken Stisse, Stina eller Sandie vaccinerade, när grannens badrumsrenovering förorsakade oss en vattenskada och ofrivillig flytt till annat boende. Det visade sig, när vi tittade i stamtavlorna, att det var drygt två år sedan de fått sin vaccinationsspruta men det mesta går att lösa och de fick till slut ett eget rum på pensionatet -  tack och lov! 

Ikväll hade jag kontakt med Mona via sms. Jag känner mig riktigt upprymd för Mona lovade återkomma med förslag på dag, när Ove och jag får komma och hälsa på Sandie. Hon finns i mina tankar varje dag. Hon har ju vuxit upp och tillbringat sina första fem år hos oss, så naturligtvis saknar jag henne. Samtidigt är jag glad över att hon fått ett nytt hem för både hon och Stina har ett bättre liv så här; Sandie får odelad uppmärksamhet och slipper konkurrans och Stina "blommar" här hemma, så för katternas del är detta det allra bästa. Min förhoppning är att få tillbaka Sandie i form av hennes barnbarn, d.v.s. Zinjas son.

 

 

27 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)