Nyss men länge sedan

Idag för tre år sedan födde Sandie tre små kattungar. Vi döpte dem till Tingla, Tudor och Truls. Det var Sandies andra kull och den här gången, till skillnad från den första, förstod hon att inte låta Stina "ta över" småttingarna. Första gången trängde sig Stina in i bolådan och lade sig närmast de nyfödda kattungarna. Vi var helt enkelt tvungna att till en början stänga henne ute från sovrummet, där Sandie hade sin bolåda. 

Det var "stort tryck" efter kattungarna och flera som alldeles säkert också hade kunnat bjuda kattungarna ett bra liv men jag är glad över att jag valde dem jag gjorde; inte minst Marie och hennes flickor. Marie och jag håller fortfarande kontakt, vilket är väldigt roligt. Kanske hon t.om gör mig sällskap till Onsala och ragdolldagen. 
Det känns som att dagarna rusar iväg, att det inte är länge sedan det var sommar. Samtidigt tycker jag att det var väldigt länge sedan Tingla föddes. Ja, detta är väldigt motsägelsefullt men så förhåller det sig. 

Det känns som om jag tjänat 1550+25 kr idag. Hela livet har jag varit noga med att göra rätt för mig, så även idag men..... Jag skulle åka hem från Cirkus på Djurgården, där jag nyss sett musikalen "Häxorna i Eastwick" och gick mot spårvagnen, då den kom glidande mot hållplatsen. Min gissning var att turerna skulle vara rätt glesa, så jag fattde beslutet att stiga på och betala under färd. Fler och fler hann halvspringande fram till hållplatsen. Plötsligt var det "knökfullt" i vagnen; omöjligt att kunna betala i avskildhet. Inte kan väl en kontrollant komma på idén att kolla biljetterna när passagerarna står som packade sillar, tänkte jag, så jag bestämde mig för att åka vidare men det kändes fel så vid det andra stoppet steg jag av. Samtidigt stiger - rättare sagt tränger sig en kontrollant in i den vagn jag just lämnat. Kontroll!!!
1 minut senare kommer en buss skyltad Odenplan. Bättre kan det inte bli!!! Därifrån går mitt pendeltåg, hurra! Väl på bussen kunde jag läsa att det vid Odenplan skulle finnas en anslutningsbuss till Sundbyberg. Helt fantastiskt!

Efter en resa ovan jord och utan att ens ha behövt betala en enda krona (gratis när man åker med barnvagn eller rollator) var jag hemma - något senare men 1575 kr "rikare" än om jag åkt vidare med spårvagnen. Trots att jag verkligen aldrig skulle försöka fuska med betalningen, har jag svårt att tro att kontrollanten skulle lita på mig, för det skulle nog inte ha varit första gången han fått höra - "jag tänkte betala via appen men det var för trångt/jag hann inte".

26 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)