Nytt avsnitt i Prata Katt idag

Varje torsdag publiceras ett nytt avsnitt i Elins och min podd, Prata Katt. Dagens avsnitt rubricerade jag ”Sällskapskatten som blev avelskatt”. Precis så var det och det handlar om Maries kisse, numera avelskatten Tingla, som idag är nära nog 1 år och 10 mån. Marie berättar själv sin historia.

När Marie köpte Tingla gjorde hon det inte för att hon bestämt sig för att bli uppfödare men tanken fanns nog ändå där. Vartefter tiden gick kände hon alltmer att det skulle vara roligt att åtminstone låta Tingla få en kull. När Tingla väl började löpa blev det bråttom.

Marie hörde av sig till mig och berättade att Tingla hade börjat löpa och när jag då förstod att hon bestämt sig för att låta para Tingla, gick allt fort. Marie behövde hitta en kattpappa men det fanns inte tid till att börja leta avelshane nu, när löpet redan startat.

Jag själv hade redan, för Sandies vidkommande, kontaktat Margaretha och fått löfte om att låna Snusen, en stilig hane från hennes egen uppfödning. För stunden hade jag inte behov av Snusen, SE*Krasus Snusmumriken som han egentligen heter, och beslöt mig för att ringa Margaretha och berätta hur allt låg till. Margaretha lyssnade och lovade sedan att även Marie skulle få låna Snusen. Marie stoppade in sin kisse i transportburen och åkte direkt till Margarethas fodervärd, som bor i Sollentuna - inte långt ifrån Maries bostad.

Det är en hel del praktiskt som ska ordnas i samband med en parning men vid första träffen, vanligtvis när honkatten lämnas hos hanen, är det inget mer att göra för honkattägaren än att lämna katten, som ska vara väl förberedd med nyklippta, trubbiga klor och nu väntar på kärleksstunderna.

Parningen var mycket lyckad och fyra små killar, alla med bläs (inte riktigt 100 på att alla har bläs) såg dagens ljus i april. De var jättesöta allihop.

Googla på ”prata katt” och lyssna på Maries egen berättelse!

16 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)