Nytt och spännande

Förra årets kattkull föddes 14 april 2018, dvs nästan precis ett år innan årets småttingar. Det betyder att jag har de kattungarna färskt i minnet och jämför dem ibland med hur nuvarande småkissar utvecklas och beter sig. Nu kom jag att tänka på hur glada de blev, när de fick börja vistas på balkongen. Hittills har jag inte låtit den här kullen vara där. Jag tycker att det varit för kallt för de små att vara ”ute”, detta i kombination med att de inte till 100% gått att lita på ur toalettsynpunkt. Vilka av dem som stod för det oönskade bajset på mattan i kattrummet, vet jag inte, men det spelar mindre roll. Nu tror jag att det har upphört iallafall. Innan de får vistas fritt i lägenheten, vill jag säkert veta att de är rumsrena.

Jag är så glad! Äntligen börjar kattungarna, med god aptit, äta annat än ”mammamat” ; såväl ”mjukmat” som mjölk från fat. De har fått smaka lite olika matsorter för att vi skulle hitta det foder, som de gillar bäst. Jag är väl medveten om att man inte ska byta mat ofta men i det här fallet är det inget problem, eftersom flera knappt velat smaka överhuvudtaget, andra bara tagit en pytteliten tugga. Den kattungemat de gillar bäst är Carnilove Turkey&salmon. Alla kommer skuttande mot matfaten, när de känner lukten av den moussen. De får även KMR - på fat nu och inte genom en spruta med napp. De lapar i sig mjölken som efterrätt. Detta syns även på vågen! Jag kan inte med ord beskriva, hur glad jag är över det.

Sandie har ändrat sitt löpbeteende. Från att tidigare ha jamat diskret har hon nu övergått till att ge ifrån sig något jag liknar vid vrål; både mer frekvent och högre än tidigare. Ja, anledningarna till min sömnbrist varierar men utsövd är jag inte.

På eftermiddagen ska jag beställa tid för vaccination av kattungarna. Den första sprutan ska de ha vid c:a 8 veckors ålder. Resan till veterinären kommer att bli deras första bilfärd.

16 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)