Nytt

Det är en hel del arbete som återstår innan jag hunnit gå igenom hemsidan, rätta till vissa felaktigheter, lägga till, dra ifrån och korrigera språket. Som jag tror att jag skrivit tidigare, är programmet gammalt och undermåligt, vilket gör att arbetet tar längre tid än som skulle behövas med ett annat program. Nåja, jobbet ska göras och idag tog Carina och jag "ett tag" med sidan igen. Jag är mycket nöjd med att ordet "klubben" i menyn  är bytt och här står nu "om oss" istället. Just nu funderar jag över om "interimistisk" är ett ord, som är lämpligt att använda på hemsidan eller om det är för "tungt". Jag kan säga att jag inte är helt nöjd med det men vad ska jag använda istället för - Ragdollklubben bildades interimistiskt 1992. Kanske kommer jag på något enklare.

Stisse var uppe och "bluffade", när jag åt frukost men sedan gick han till sovrummet och sover nu på min kudde. De andra har inte visat sig. Då åt sin frukost tillsammans med Ove men därefter somnade Sandie på tornet och Stina i en balkongstol. Jag planerar att skriva lite för Trasdockan om gårdagens besök på Bromma zoo, städa kökslådorna och iordningställa vattenfontänen till katterna. Hoppas att de gillar den.

Både Helig Birma och Ragdoll är himalyamaskade och ska vara blåögda. Jag tror att det är just det, som gör att jag är så oerhört förtjust i de raserna. Vad innebär då himalyamaskad? Jag vill berätta det, eftersom det tog lång tid innan jag visste varför. Jag kände till att katten föds helvit och hade läst att färgen utvecklas där kattens blodcirkulation är lägre än på den övriga kroppen men jag förstod inte riktigt varför. Först igår tog jag reda på hela förklaringen. Masken är ett resultat av den partiella albinismgenen (himalayagenen). Mönstret uppstår pga ett enzym som, när det utsätts för temperaturer över 37°C, gör att hårsäckarna producerar bara lite eller inget pigment för den växande pälsen (i mammans mage är temperaturen >38,5 grader). Nnär jag nu tittar och lyssnar på Stisse (nu jamar han för att han vill att jag ska sluta skriva och ägna mig åt honom istället) ser jag en stor, katt med semilång päls och med en fin "krage". Jag tycker att skillnaderna i utseende mellan Stisse (Helig Birma) och Sandie och Stina (Ragdoll) inte är så stor. Till sättet är de lite olika men båda raserna passar utmärkt som innekatter, de är vänliga och jättetrevliga. 

 

4 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)