Ögon!!!

Jag är så glad över att småttingarna är vitala och nu hunnit bli 10 och 11 dygn. Cerise föddes 24 mars klockan 23:00, Zinja och Zingo den 25:e, klockan 03.15 resp. 03:55. Jag kommer att ange 2019-03-25 som födelsedatum för alla kattungarna, trots att de egentligen är födda på tre olika dagar. Vid ett tidigare tillfälle har jag varit med om att kattungar haft två olika födelsedagar. Då kontaktade jag SVERAK för att höra hur jag skulle göra. Fick då veta att i dylika fall väljer man själv ett av datumen och anger det för allesammans. 

Vi har tills idag givit de minsta stöd i form av KMR (mjölkersättning). Pyret, den minsta med en födelsevikt på 75 g, har hela tiden varit ivrig att suga de senaste dagarna, medan de övriga ibland protesterat så mycket att det varit omöjligt att få i dem nästan någonting alls. Sammantaget har det iallafall blivit tillräckligt för att få igång deras lust att suga vidare men då inte på spruta utan på sin mamma. För varje timme som går ökar kattungarnas krafter, de suger mer och mer intensivt och det gör ju att Sandie producerar mer mjölk.

Sandie både äter och dricker bra. Hon är mycket förtjust i kattungarnas mjölkersättning men inte i sin egen fasta Kitten-mat, som hon själv bör äta mer av. Det finns massor av bra tips på vad man kan ge till nyblivna kattmammor; vad de gillar gillar och som är bra för dem. Tyvärr är det mesta sådant aom ska tuggas och Sandie vägrar - och har gjort det alltsedan hon flyttade in hos oss. Hon vill inte äta mat som kräver att hon ska tugga ordentligt. Hon äter endast blötfoder, helst Sheba och Latz. Då får hon det. Bättre mycket av det än enstaka små tuggor av Kitten. Vi smyger också in en dryg tesked av Royal Canins mousse för kattungar. 

Imorgon är det planerat för medlemsmöte i Ragdollklubben och Ove, jag och Carina har skött det mesta av planeringen och förberedelserna. Länge har jag trott att vi måste avblåsa mötet men nu hoppas jag att det blir av. Först idag vågar jag tänka framåt. Nu får vi se, vad vågen visar.

Zinja har öppnat ögonen, båda dessutom!!! Det innebär något extra stort och positivt när katten ”får ögon”, en milstolpe för mig! På eftermiddagen ska jag inspektera de övriga småkissarna men nu ska de få vara ifred ett tag. Kanske upptäcker jag fler ögonspringor då. Underbart!

 

5 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)