Oh, så kul!

Idag kom jag på det - kattungarna vill leka mycket nu och tunneln står undanstoppad i arbetsrummet efter att Primus och Flinga flyttade. Att Tudor, Tingla och Truls skulle uppskatta den så småningom trodde jag givetvis men att den skulle vara såååå uppskattad och direkt, hade jag aldrig kunnat ana, när jag lade den på vardagsrumsgolvet. Alla tre skuttade fram mot tunneln och började busa i den. En sprang in från öppningen i ena ändan, en annan hängde in genom hålet på mitten och tittade igenom det in på sitt syskon medan den tredje tittade på. Nu "vildspringer" de runt från vardagsrummet till köket, ut i hallen och tillbaka in i rummet igen. Det går med en faslig fart och trots att de bara väger runt 2400 g tillsammans, låter det som om de vore små förvildade hästar i språng på savannen. Fort går det och kattungarna tränar hela tiden i vaket tillstånd - både motorik och socialt umgänge. 

På utställningen i oktober fanns små, vita pälsbitar, c:a 5x1 cm, att köpa. Carina berättade att hennes Grisen, han heter så hennes 1-åring (Ragdoll förstås :-)), är galen i sådana. Genast köpte vi två, som alltsedan vi kom hem med dem, legat orörda bland de andra leksakerna. Ingen av de vuxna katterna har brytt sig om dem. Utan att ha någon som helst förhoppning om att kattungarna skulle tycka att de är kul, kastade jag ner en av dem på golvet. Truls blev som tokig i pälsbiten. När Tingla sedan ville vara med och leka med den, visade han vilken jägare han är född till. Han vaktade sitt byte och visade det med ett så högt morrande att man skulle kunnat tro att han var en lejonunge. Tingla förstod direkt att hon inte skulle försöka ta skinnbiten ifrån honom, så hon gick in till Tudor, som låg under soffan och där sover de nu tillsammans. 

Vid 12-tiden fick jag ett efterlängtat samtal från Lotta. Hon var just hemkommen från Södra Djursjukhuset, där hon varit med Sissel för scanning. Allt hade gått förträffligt. Sissel hade "samarbetat" och ultraljudet var helt u.a. Jag har hela tiden trott att allt skulle vara bra men man kan aldrig veta säkert, även om jag vet att Sandies uppfödare är mycket seriös och att hennes katter är testade i flera led bakom Sandie (hon har både Sandies mamma och pappa, sir Dante från Swansea). Igår ställde jag en fråga på mail till veterinär Jon gällande priset på blodgruppering. Han vill ha 1200 kr för hela kalaset och kanske kommer jag ändå att "nappa på det". Om jag beställer provrör själv från laboratoriet och går till Jon för provtagning kanske jag kommer undan med ett par hundra men samtidigt är det skönt att lämna allt till honom och få svar inom ett par dagar. Jag tror att det får bli så. Ska prata med Lotta och höra, när det passar henne. Hon vill säkert följa med och det är ju det bästa, eftersom det ju är hon, som är tryggheten i Sissels liv.

Metspön är jättekul. På den första bilden har Tudor fångst, på den andra Tingla.

 
3 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)