Ohops!

Tänk att en nolla kan ha så stor betydelse!!! Vanligtvis är ju en "nolla" ingenting. Jag skrev igår att 3:an, som för övrigt nu fått namnet Nicholas af Tassen, och ska kallas Nicke, hade gått upp 10 g. Det skulle stå 1 g (och inte 10) och det var klart för lite enligt mig och skulle regleras uppåt innan midnatt, annars måste Lotta börja stödmata honom. Så var det utrett :-). Vid 18-tiden vägde Nicke 125 g och nu sköter han sig bra. Hans systrar Nickan, Ninni och Nanna väger 136, 139 resp. 144 gram och det är verkligen inget att klaga på. Glömde fråga Lotta om lördag eller söndag passar bäst för henne att få besök av oss.

De flesta uppfödare jag känner märker sina kattungar med nagellack för att på ett enkelt sätt kunna hålla reda på vem som är vem. Spelar det någon roll då, kanske du tänker. Ja det gör det verkligen, särskilt när kattungarna är nyfödda. Varje gram upp eller ner kan ha betydelse och då gäller det ju att veta vem som är vem. Jag ska ta med halsband till kattungarna, för det bär mig emot att de ska behöva ha nagellack på foten, vilket är det vanligaste stället att måla på. Det ska verkligen bli roligt att se de små liven!

Vi har aldrig tidigare haft så god framförhållning med Trasdockan, Carina och jag. Därför skulle det vara så bra PawPeds grundkurs III skulle starta snart, då det inte är så mycket annat, som måste göras parallellt. Jag ska förvisso fortsätta uppdatera hemsidan men är sugen på att plugga igen. Från flera håll har jag hört att det är mycket jobb i GIII men det är roligt att förkovra sig och då måste man vara beredd att anstränga sig.

Eftersom vi inte har kattungar nu, har vi alldeles för mycket kattleksaker framme. Städerskan kommer tillbaka imorgon för att göra det sista städjobbet här och då ska jag be henne att också dammsuga kattornet ordentligt. Jag är säker på att katterna kommer att uppskatta att en del av leksakerna tas bort, så att de har mer plats på "tornet". Alla som har katt vet att katter gillar att undersöka allt nytt. Ett tips är att ta bort hälften av leksakerna och bara ha en del framme. Leksakerna tenderar ju att bli fler och fler eftersom vi, när vi ser något roligt/gulligt, vill presenta katterna med det. Efter en vecka är det lagom att ta fram leksakerna igen och ta bort dem, som varit framme under tiden. Då tycker katterna att sakerna är intressanta igen.

För en vecka sedan kändes det nästan omöjligt att få någon ordning här men det gick! Lånelägenheten är städad och klar. Allt ligger på sin plats både där och här hemma. Det som återstår är "gardinväggen". Om Nicke - inte kattungen alltså utan min son - fixar gadinstången på fredag och Ove och jag åker till Hemtex i Bromma Blocks och köper gardiner och krokar, kan jag beställa snickarhjälp på måndag och lämna gardinerna till sömmerskan så hon kan sy dit veckband. Oh, vad fint det kommer att bli!

Imorgon ska jag visa Flinga på ett lite ovanligt sätt.

30 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)