Oj, oj, oj då!

Sandie har verkligen kommit in i sin modersroll. Ända från början tog hon mycket bra hand om kattungarna men klarade inte av att sätta gränser gentemot Stina. Det förvånade mig lite, eftersom jag läst att en nybliven kattmamma är den, som står högst i rang, även om hon inte gjort det innan förlossningen. Jag är, som jag tidigare skrivit, mycket förtjust i teoretiska kunskaper, eftersom dem kan jag hämta snabbt och stoppa in i min egen hårddisk (en bit ovanför halsen). Det har jag gjort och gör hela tiden men värre är det med erfarenhet. Den går inte att skynda på på samma sätt. Ibland överensstämmer inte verkligheten med teorin och det gjorde det inte, när Stina tog Sandies plats i boet. Vi tvingades hålla Stina borta från kattungarna tills helt nyligen.

Stina har inte gjort något enda försök att hoppa ner i bolådan, fastän hon nu går fritt i hela lägenheten men idag hände något som överraskade mig....... Jag satt på sängkanten och tittade på kattungarna. En tränade gång, andra försökte retas och en betraktade sina syskon. Plötsligt kom Stina in i sovrummet och hoppade upp på fönsterbrädan ovanför bolådan. Hon satt där en stund och sedan hoppade hon ner på golvet och gick fram till bolådan. Då hördes ett frschss. Under sängen satt Sandie, något jag inte visste och Stina inte reflekterat över. Sandie fräste!!! Stina blev rädd och skyndade sig iväg. Om 1 - 2 veckor ska kattungarna flyttas till hagen och det oroar mig inte alls. Stina vet vad som gäller nu. 

Mer och mer lämnar Sandie kattungarna i bolådan och vill vara vuxen katt och inte bara mamma. Trots att hon gärna ligger bredvid mig, har hon full koll på, vad som händer hennes bebisar. Kattungarna "tränar" hela tiden, när de är vakna. Snart kommer de att börja leka med varandra på riktigt.

 
14 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)