Oj, oj, oj - kissnödig

Katten är, som de flesta känner till, ett mycket renligt djur. Redan den lilla kattungen letar sig till kattlådan och kravlar över lådkanten, när den behöver uträtta sina behov. Hos oss står toalettdörren alltid på glänt förutom när vi har besök och det var precis så det var idag, när Sissel behövde kissa och Ove duschade. Toalettdörren var stängd. Vad gör då en liten nödig katt, som inte kan komma in till sin kattlåda? Säkert ville hon inte men insåg att hon snabbt måste hitta ett annat ställe att kissa på. Det var Carina, som först uppmärksammade att Sissel betedde sig märkligt, liksom snurrade runt på ryamattan under soffbordet.  Om man har katt, vet man att det är så katter gör, när de strax ska "lätta på trycket i blåsan". Carina lyfte genast upp henne och gick mot toaletten och Ove fick snabbt avsluta sin dusch. På det viset räddade Carina både mattan och Sissel från frustrationen över att ha "kissat fel".

Jag har sagt det tidigare och säger det igen - Carina och jag samarbetar fantastiskt bra. Vi är båda beredda att satsa all den tid och kraft som krävs för att resultatet av vårt jobb ska bli så bra vi någonsin förmår. I vissa fall delar vi upp arbetet utifrån våra gemensamma idéer, så att jag tar en del och Carina en annan. Därefter skriver vi varsitt textförslag och skickar det sedan till den andra för eventuella synpunkter, frågor, ändringsförslag, strykninar och slutligen godkännande. I andra fall sätter vi oss ner och brainstormar (jag ogillar svengelska i alla avseenden utom just ordet brainstorming, som jag älskar i alla dess böjningsformer) och skriver sedan tillsammans ned ett utkast, som vi antingen publicerar direkt eller bestämmer, vem av oss som ska ansvara för och att det läggs i Dropbox. Det är lätt att samarbeta med någon som tar ansvar och det gör vi båda.

På tisdag ska Christoffer, Carina och jag träffas för att sammanfatta vårt samarbete så här långt. Vi ska dricka kaffe med något gott till och försöka identifiera vilka problem vi haft och skapa bra rutiner för att undvika dem i fortsättningen. Dessutom ska vi fundera över, om vi kan hitta enklare vägar i arbetet och ändå nå ett bra resultat. Ingen av oss kände de andra, innan vi började arbeta med vår klubbtidning och jag är glatt överraskad över att vi fungerat så bra tillsammans, som vi har men allt kan bli bättre och det ska vi jobba vidare på.

18 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)