oj, oj, oj vad tidden går

På sin 40-årsdag fick min faster, lågstadielärare, ett kort från en elev med läs-och skrivsvårigheter. Han skrev:"frken fyller fyti år, oj, oj,oj vad tidden går. Det gör den verkligen!!! Nyss bokade jag tid hos veterinär Jon för kattungarnas andra vaccinationsspruta, chipmärkning och veterinärbesiktning av dem. Den 1 feb klockan 17:30 är vi på plats i Bromma Blocks, där Jon har sin mottagning. Ett nytt, fräscht hus med plats för fem veterinärer är under uppbyggnad bredvid zooaffären och jag - och naturligtvis främst Jon - ser fram emot att det ska stå klart. 

Tiden har rusat iväg. Jag har svårt att förstå att kattungarna redan är nästan nio veckor men än mer obegripligt är det, hur fort en kattunge utvecklas (jag vet att jag tjatar om det men det är så fantastiskt). Det som återstår för dem att lära sig är att hoppa upp på köksbordet och titta ut som de vuxna katterna men det är nära. De vill men får inte gå ut på balkongen. Jag tycker att det är för kallt för dem men förmodligen har de rätt och jag fel, de klarar temperaturen utan problem, 0 grader. I det här avseendet bestämmer i alla fall jag - skönt att inte alltid behöva lyda de fyrbenta bostadsrättsinnehavarna.

När Tasse och Stisse var små undrade jag ofta, om jag skulle ha lampan tänd, när de skulle vara ensamma sent på kvällen. Jag hade lärt mig att katter ser bra även i mörker. DET ÄR FEL. Däremot ser de mycket bättre än människor i svagt ljus. Kattens öga ställer fantastiskt väl om sig efter olika ljusförhållanden och är väl anpassat för jakt. Katter ser sex gånger bättre i svagt ljus än människor. Ögonen är placerade långt fram på huvudet och på så vis kan de se tredimensionellt. Kattens synfält är 200 grader (människans 180). Katter uppfattar inte färger på samma sätt som människor t ex kan en klargrön färg se vit ut i kattens ögon och de ser färger bäst på nära håll. Kulörerna på vår svenska flagga är lättast för dem att urskilja.  Katten har också betydligt sämre synskärpa än människan (men bär vanligtvis inte glasögon

9 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)