Oj, oj, oj

Vad läser jag på SVERAK:s hemsida idag? Jo, att det smugit sig in virus i en server som hanterar många program. Dessutom står att tekniker jobbar hårt för att lösa problemet och få ordning på allt  - inte minst stamtavlorna. Prognosen är att felet ska vara löst i slutet av veckan. Då är ju frågan om man hinner registrera stamtavlorna innan midsommar. Gissar att man ligger en hel del efter med det arbetet. På www.sverak.se finns mer information. Där kommer man med all säkerhet också att informera om, när allt är igång igen. Trist men inget att göra åt.

Carina var här idag. Igår fick vi ett första utkast till Trasdockan från vår AD, Karin. Då läste Carina och jag ännu en gång igenom våra alster, kollade färgvalet och ”tyckte till” om några småsaker, som nu är korrigerade sedan flera timmar tillbaka. Trasdockan kommer nog att vara på väg till tryckeriet någon gång under kvällen. När den ena tidningen är klar, brukar Carina och jag göra ett preliminärt upplägg av nästa nummer, innan vi tar några veckors uppehåll i skrivandet. Det var två anledningar till Carinas besök idag. Dels skulle vi upprätta vår dummy (dummy = en skissartad utformning som motsvarar den färdiga tidningen) dels skulle Carina hjälpa mig att klippa naglarna på småttingarna. I dummyn placerade vi preliminärt, med hjälp av stödord, det vi planerar att skriva om på de olika sidorna i nästa nummer. Det andra skälet till visiten var att Carina skulle hjälpa mig att klippa småttingarnas naglar. De är väldigt lätthanterliga och kloklippningen gick som en dans; inga pip eller utbrytningsförsök. 

De första veckorna i kattungarnas liv sniglade sig fram med tillägg, sprutor, nappar, vägning och en enorm oro för de minsta kattungarna, som bara vägde 75 respektive 80 g vid födelsen och vars mamma inte hade tillräckligt med mjölk för att mätta sex små hungriga ungar. Vi hjälptes åt och gjorde vårt bästa, Sandie, Ove och jag. Nu, 10 veckor senare, är kattungarna snarare stora än små. På Ragdollklubbens hemsida står att en ragdoll vid flytt bör väga minst 1 300 g, en vikt som alla våra små har passerat för flera dagar sedan. De är också så pigga och glada som bara välmående kattungar kan vara. Idag har det visat sig att ett par av dem har ett stort intresse för fotboll. Med spänning följde de matchen mellan Sverige och Chile :-). När den var slut övergick flera av dem till att leka ”Herre på täppan” på sänggaveln i sovrummet. De som inte var med där roade sig med att jaga varandra runt i bostaden med start i vardagsrummet, vidare in i köket, därefter ut i hallen och så tillbaka till vardagsrummet. Det har sina fördelar med öppen planlösning.

Kattungarna är helt underbara!!! De kommer garanterat att förgylla tillvaron för sina nya ägare.

 

11 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)