Oj, oj Stina

Hur orkar du Stina? Du borde ju vara glad nu, när du får hjälp med både mat och barnpassning. Vad gör du då? Börjar jama och bete dig med tydliga signaler på att du vill ha nya barn.

Småkissarna tycker verkligen om sina bebisfrön. Vi kan tyvärr inte ha en fröskål stående framme (Stisse fullkomligt älskar kattungarnas kaloririka mat) men försöker upprätta fasta mattider fyra gånger per dag. De äter duktigt, när vi serverar maten och de dricker också vatten men den mesta vätskan får de fortfarande från Stina. Viktökningen är strålande. Yatzi 820g, Mitzie 855g och Titzy 920g. 

Idag har kattungarna fått vistas fritt i hela lägenheten utom i sovrummet. De har hittat de stora katternas matplats och luktat runt i skålar och på fat men inte smakat och det tycker jag är bra. De, eller åtminstone en lillmisse, har också hittat kattlådan på toaletten men de använder sin lilla låda med pellets för sina egna behov. Den har vi behövt tömma två gånger idag.

Nu är minstingarna riktigt duktiga på att hoppa och skutta både ner från soffan och på golvet. De har också börjat träna att klättra, så snart tar de sig precis vart de vill. Jag hoppas i alla fall att det kommer att dröja länge innan de börjar upptäcka "tornet", lite för högt för en liten kattunge, tycker jag.

De blir mer och mer intresserade av leksaker. Idag sprang Mitzy omkring med en råtta av skinn i munnen. Samtidigt morrade hon, som om hon ville skrämma sitt byte eller hålla sina syskon borta. Vad vet jag? I nästa Pawpedskurs, kanske jag får svar på det.

Det har varit en väldig aktivitet här under kvällen. Sandie verkar gilla att kattungarna får vara i hela lägenheten, för hon har sprungit runt med dem, tvättat och legat på soffan tillsammans med dem. Jag är så oerhört glad över att de stora katterna verkar gilla de små; Stina älskar, matar, tvättar och fostrar dem, Sandie leker och sköter viss hygien och Stisse fungerar som vägledare och "mysfarbror".

 
17 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)