Oj, vad de växer!

Vi har haft det enkelt med våra kattungar. Från första andetaget har de visat stor livskraft. Mycket snart har de börjat dia; vi har sluppit oroa oss, bra för kattungarna, som då fått i sig den värdefulla råmjölken och viktigt för Stina, eftersom livmodern får hjälp att dra ihop sig. 

Modersmjölk är det allra bästa för både människobarn och djurungar. Barnen får i sig värdefulla antikroppar och mjölken är precis sammansatt för att det lilla livet ska börja växa. Många känner inte till att - om ett barn föds flera veckor för tidigt är mjölken annorlunda sammansatt  än mjölken till det fullgångna barnet - detta för att det prematura barnet ska "växa ikapp" den vikt det egentligen skulle ha haft (som fullgånget). Stina producerar verkligen bra mjölk. Igår vägde Mitzy/Mitzie 225g, Titzy/Titzie 210g och Gritzy/Gritzie 215g.

Meningen var att vi skulle flytta kattungarna till den mindre bolådan igår men när vi tänkte göra det, åt de. Vi ville lägga oss och beslöt att det får bli av idag istället. De kravlar så bra nu och risken är att de skulle ta sig ur garderoben och hamna på det kalla golvet. Alla nyfödda måste ha det varmt.

Izzie, Kajsa, Buster och Celine fyllde ett år i tisdags. Hos familjen Flykt firades Izzie med en tårta av olika blötmatsorter och kattgodis. Mums!!

Idag kommer Christine för att städa. Jag planerar att lägga kattungarna i bolådan och ställa den i vardagsrummet medan hon dammsuger i sovrummet. Golvet där är egentligen inte smutsigt, så idag hoppar vi över golvtvätten. Resten av lägenheten ska både dammsugas och våttorkas. Det är viktigt att kattungarna tidigt vänjer sig vid vardagsljud. Att som Stisse ogilla dammsugaren är inte detsamma som att vara rädd för den. För övrigt är det inte bara vardagsljud, som de accepterar. På nyårsaftnarna sitter de på bordet och tittar på raketerna och räds inte smällarna. Det är skönt för jag lider med djur, som är förskräckta. Ricken, min schäfer, var skräckslagen. Tur att det bara var, och är, nyårsafton en gång per år. I övrigt var han en tuff kille.

Så här såg Izzie ut, när hon firade sin ettårsdag. Kattårtan var säkert god.

 
12 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)