Oj, vad det händer saker!

I lördags föddes den första av Sandies syskon och 10 minuter senare kom den andra men sen blev det stopp. Inget hände på 2,5 timme. Då satte värkarbetet igång igen och blev starkare och starkare men ingen kattunge kom. Inger kontaktade djursjukhuset i Fredrikstad i Norge, där hon har sin veterinär. Hon fick rådet att komma in. Det blev en timmes bilfärd i dåligt väder. Det ultraljud som gjordes på Rosalyn visade att en av kattungarna hade stannat precis i ingången till förlossningskanalen. Kattungen saknade hjärtslag. Man såg också ytterligare en unge bakom den döda kattungen och den hade bra hjärtaktivitet. 
Inger är naturligtvis mycket tacksam över att allt ändå löste sig så bra, som det gjorde. Det är det enda väsentliga men kostnaden uppgick till 27 000 kr. Nu har jag i alla fall en bild på tre välmående kattungar tillsammans med sin duktiga mamma. Tyvärr är bilden så stor att jag inte kan publicera den.

Arbetet i Pawpedskursen är riktigt tufft nu. Jag gillar det men det är otroligt mycket att hålla i minnet. De uppgifter vi fått kräver full koncentration. Det finns 15 olika färger och flera olika maskningar med olika bokstavsbeteckningar att hålla reda på, fyra olika svanslängder, sju ögonfärger, tre olika öronformer och mycket, mycket mer - de senare med siffror som kännetecken. Jag hade planerat att göra den sista uppgiften ikväll men eftersom Stina startat med värkar måste självfallet hon prioriteras. Hoppas allt kommer att gå utan komplikationer och att det föds friska, fina kattungar under natten.

Stina har fem olika nybäddade ställen att välja mellan, där hon kan föda sina barn. Hon har bekantat sig med alla men verkar nu ha bestämt sig för att den stora transportburen är bästa stället. Värkarna har lugnat ner sig, troligtvis i väntan på att snart ta ny fart. Så är det inte sällan hos både människor och djur. Förra gången Stina fick kattungar, satt jag tillsammans med henne mellan klockan 14 och 18. Sedan verkade hon som vanligt och vi somnade i min säng, hon först, någon gång runt midnatt. På morgonen låg en nyfödd kattunge i sängen och när hon tvättat den, tog hon den varsamt i munnen och bar den till garderoben, där hon placerade sig själv och sin baby.

Jag har fått två mail ikväll, som jag tänkte berätta om men det får bli imorgon, för nu måste jag göra Stina sällskap.

9 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)