Oj, vad jag letade!

För nästan exakt ett 1 år sedan, när jag skulle jag gå till sängs, hände följande:

Klockan hade nyss passerat 1 och det var hög tid att sova. Varje kväll, när kattungarna är så stora att de går fritt i bostaden, brukar jag titta till och räkna in dem innan jag Lägger mig. Så även den här natten men...... det saknades en kisse! Jag hade sett honom i köket c:a en kvart tidigare men nu var han spårlöst försvunnen! Jag började leta; först på alla ställen jag bedömde rimliga. En halvtimme senare sökte jag även på osannolika dito. Han fanns ingenstans. Hans fyra syskon sov på klätterträdet på balkongen. Efter en timmes letande väckte jag Ove och bad honom ta vid. Själv satte jag mig på en pall och då ser jag!!! Kattungen kommer fram från kortändan på matbordet i köket. Då slog det mig! Kan snickaren ha slarvat under bordet också precis som under ett av köksskåpen? Det saknades en list där och vid ett tidigare tillfälle hade jag sett, hur en kattunge upptäckt möjligheten att komma in i ett annat skåp från undersidan. Kunde det vara likadant här, för vårt köksbord är uppbyggt av två bänkskåp med granitsten som bordsskiva? Jag satte in handen under bordsskåpet och fann att det saknades en träbit även där. Det var alltså den öppningen kattungen hade hittat, tagit sig in i skåpet och tagit sig en tupplur där, medan jag gick runt och letade.Hur kommer det sig att kattungar kan upptäcka minsta lilla krypin, när jag inte ens själv sett dem trots att jag bott i bostaden i mer än 10 år?

Det gäller att kattsäkra hemmet, när en kattunge flyttar in. Igår såg jag hur en av småttingarna försökte nå persiennsnörena. Om man inte noga ser till att kisse inte når snörena, kan det få förödande konsekvenser. Lösa sladdar kan också innebära att katten dör, om olyckan är framme. Det finns mycket att tänka på och förbereda och jag rekommenderar dig, som ska få hem en kattunge, att läsa Agrias råd om kattsäkring.

24 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)