Olika liv

Det blev inget skrivet igår, eftersom Lena, min väninna från Kreta, var på besök hos mig. Lena har två hundar. Dessa vistas utomhus - dag som natt - och vaktar sin matte, som bor lite ensligt. Det handlar inte om att de inte får vara inne, utan om att de vill vara ute. Det finns ett skjul dit de kan dra sig tillbaka när vädret är dåligt. Lena har också en sommarstuga inte långt från den ordinarie bostaden och där bor en vildkatt; en tanig hona med sina kattungar. Hon jobbar hårt för att skaffa mat till sina småttingar och när Lena är i sommarhuset kan hon ta det lite lugnare med jakten, eftersom Lena delar med sig av sin mat. Det är ett hårt liv de katter lever, som inte har beskydd av människor.

Ikväll ska jag lyssna igenom morgondagens avsnitt av Prata Katt och skriva några rader om innehållet. Elin vill ju bli uppfödare och ska köpa en av Neos kattungar, en hona som är en kopia av sin pappa. Elins plan var från början att skaffa en blå mittedhona, dvs att katten har grått ansikte med vit haka, vita tassar, grå öron och svans och ljus kropp. Den katten skulle sedan paras med Neo men det blir inte alltid som man tänkt sig. Neo är idag så jobbig att Elin har beställt tid för att kastrera honom. Han ylar dag som natt, så ingen kan sova. Lösningen med att köpa en av Neos avkommor är riktigt bra, tycker jag. Annars skulle ju Neo behöva vara fertil med allt vad det innebär i ytterligare mer än ett år. På vår Youtube-kanal kommer Elin att lägga ut en film från den dag hon blev ”farmor” till Sessans och Neos bebisar.

20 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)