Olika pälskvalité inom samma ras

Jag har alltid önskat mig tjockt, glansigt hår med vackert självfall men det har jag inte varit i närheten av. Frisören säger visserligen att mitt hår är tjockt men eftersom varje hårstrå är tunt, ser håret ändå inte tjockt ut och självfall...... näe.

På samma sätt som vi människor har olika kvalité på håret, har katter olika pälskvalité, även katter som tillhör samma ras. Tasse och Stisse har samma pappa men mer olika kan nog inga syskon vara. Tasse är liten, energisk, smidig och med en perfekt kropp, som han behärskar till fullo. Stisse är stor, på gränsen till överviktig men ändå världens underbaraste katt. Han behärskar sina rörelser men är för lat för att hoppa och balansera. Enda gången på dagen han anstränger sig är, när han ska äta sin frukost. Alltsedan Stina kom in i familjen, har han fått äta sitt morgonmål på köksbänken - detta för att få i sig något över huvud taget. Han äter långsamt och Stina nästan hetsäter. När båda fick sin mat serverad på golvet hann han inte få i sig många tuggor innan Stina hade ätit upp sin egen frukost och börjat ta över hans mat.

Nu ska jag berätta lite om Tasses päls; lång, tät och glansig men tyvärr tovar den sig lätt. I början av förra veckan ringde Carin. Hon hade känt en, som hon trodde, knöl på bröstet på Tasse. Som väl var visade det sig inte vara en tumör men väl en stor tova istället och den måste ju bort. Ove och jag åkte dit för att försöka klippa bort den men den satt direkt inpå skinnet, så det fungerade inte. Nu först är problemet löst. Ove köpte en trimmer på Maxi idag och med den kunde han enkelt avlägsna tovan. En tanke slår mig i skrivande stund. Hur kan det kosta nära 1000 kr att raka en katt? Trimmern kostade 199 kr, extrapris den här veckan. Så fort man sätter ordet djur-, katt- eller hund framför det man söker, ökar priset direkt. Carin hade själv letat trimmer och frågat efter djurtrimmer. Den billigaste kostade 990 kr!!!

Annelie skickade ett sms och bilder på Smulan imorse. Troligtvis kommer vi att träffas på utställningen nästa lördag. Planen är att hon och hennes mamma ska komma och det tycker jag är jätteroligt. Då får de se Smulans syster på domarbordet. Det vore verkligen roligt om hon kunde få samma fina bedömning i Sollentuna som i Falun.

Småttingarna vägde nyss 189g respektive 184g. Primus - jag vidhåller att den jag först trodde var en flicka är en pojke - knappar in på sin syster, Snöflinga. Mamma Stina njuter av sina ungar. Hon är så fin mot dem; tar de varsamt till sig med tassen, när de irrat iväg en bit och skriker, tvättar dem och ser ut att njuta av amningen. Då ligger hon med huvudet mot underlaget och ser nästan ut att somna.

13 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)