Om de bara visste

Först vill jag skriva lite om fina Zingo. Han var den kattunge som blev tingad sist. Egentligen tror jag inte på ödet men jag gjorde en deal med mig själv; om ingen hör av sig innan Zingo fyller 12 veckor, behåller jag honom. Jag hade beslutat mig för, som jag berättat tidigare, att inte ha någon mer kull här hemma och hade därför utrymme för ännu en katt. Dessutom har jag länge velat ha ytterligare en hane, fast först senare (nästa kisse blir tveklöst en hankatt). Kattungarna i den sista kullen motsvarade alla det jag älskar hos ragdolls; stora, trygga och väääldigt snälla och tillgivna.......... men så ringde Linnéa.

Linnéa bor i Köping tillsammans med sin make och sina tre barn. När jag hade "intervjuat" henne och hon genomgått mitt "lämplighetstest" med betyget MVG, eller som vi sade när jag gick i skolan, Med utmärkt beröm godkänd, var saken klar. Zingo skulle flytta till Västmanland.

Linnéa har, precis som många andra av mina tidigare kattungeköpare, hållit mig uppdaterad om Zingos utveckling och vardag. Det finns en enorm värme i mailen och det är uppenbart att Zingo har en mycket viktig roll i familjen men inte bara där. Han är även involverad i andra individers liv nämligen "mormors" och hennes hundars. Linnéas mamma och hennes sambo är stora djurälskare precis som sin dotter. Hos dem bor vovvarna som Zingo gärna umgås med. Så småningom ska han få en alldeles egen kompis - en sådan som inte går hem när det är som allra mysigast. Jag tror att det blir en katt men skulle också kunna vara en hund. För Zingos del spelar det nog ingen roll, huvudsaken är att han har någon att vara tillsammans när familjen är på jobbet eller i skolan. 

Elin kommer vid 13-tiden. Det huvudsakliga ärendet är faktiskt inte att vi ska umgås, även om det ingår. Den egentliga anledningen är att hon ska bada Stisse och Stina. Mycket har jag gjort i mitt liv för att det mpste göras, trots att det tagit emot, men något av det värsta jag vet är att utsätta mina katter för, i Stinas fall, skräck och i Stisse stort obehag. Elin ser badet som helt naturligt och lider inte som jag när de protesterar. Själv har jag problem, när jag ser den besvikna blicken när katterna tittar på mig med en blick som om de tänker "hur kan du göra så mot mig, jag som alltid litat på att du alltid vill skydda mig mot otrevligheter"?

 
14 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)