Om jag skulle köpa hund

Jag är mycket förtjust i stora hundar men gillar även små. Trots det kommer jag aldrig att köpa en egen, annat än om jag får garanti för att någon utomstående kommer att sköta rastningen av den. Jag varken kan eller vill ta det ansvaret/jobbet själv. Varför skriver jag om hundar? Jo, för att jag fick en hälsning från Flinga, som bor i Västerås tillsammans med två hundar av mellanmodell.

För en dryg vecka vädjade jag till några av mina tidigare kattungeköpare om några bilder och en liten berättelse till Trasdockans regelbundet återkommande inslag: ”Bästa vänner”. Jag fick flera svar men en av texterna ”stack ut”, en humoristiskt skriven sammanfattning av livet ur Flingas perspektiv, nedtecknad av matte Laila. Planen är att den ska publiceras i årets sista nummer av tidningen.

Mona berättade igår att hennes son skulle komma på besök, den första utomstående som ska få träffa Sonja. Jag hoppas och tror att allt flöt på fint. När det sker förändringar i en kattflock (om man nu kan tala om flock när det handlar om tre katter), d.v.s att det t.ex. tillkommer eller flyttar en kisse, tar det lite tid för katterna att inrätta sig efter de nya förhållandena. Först idag fattade jag varför Stisse beter sig så annorlunda innan han somnar på förmiddagen, vanligtvis vid 10-tiden. Han sätter då igång och tjatar på mig och vill att jag ska sluta med det jag håller på med och sätta mig bredvid och klappa och prata med honom en lång, lång stund. Nästan som godnattstunderna när barnen var små. Först idag satte jag samman det med att ”hans Sandie” inte lägger sig bredvid honom nu. Hon har ju alltid sovit tätt intill honom, när det varit dags för vila. Nu har han under drygt en vecka behövt somna ensam och då har jag fått vara ”stand in” för henne. Tänk att jag fattat det först idag! För Sonja har omställningen varit större men hon verkar ha tagit det bra, lilla vännen. Nu ska hon pö om pö börja bekanta sig med Monas och Lasses vänner. Snart har katterna helt anpassat sig till sin nya tillvaro, tror jag.

Imorgon ska jag kontakta Södra Djursjukhuset och om allt går som jag hoppas kommer styrelsen, någon gång under hösten eller vintern, att kunna inbjuda Ragdollklubbens medlemmar till en föreläsning om tandhälsa. Imorgon får jag besked om det finns någon hugad tandspecialist där.

Från början var Sonja rädd att lämna sin nya matte och husse utom synhåll men nu är hon inte längre orolig för att de ska försvinna. Hon sover gärna i sitt fina klätterträd numera och inte bara i soffan tätt intill sin nya matte och husse.

 
20 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)