Om jag vore ett djur

Om jag skulle vara ett djur, skulle jag vilja bli katt. Inte en hemlös stackare, som skulle behöva föda sina barn utomhus och inte veta, om jag skulle hitta mat för dagen, eller nästan frysa ihjäl på vintern. 

Nej, jag skulle vilja bli raskatt. Inte för att kattälskare skulle tycka mindre om mig, för att jag inte har stamtavla, utan för att en del människor inte förstår att jag inte alltid skulle vara en gullig kattunge, utan att en katt är någon de måste ta ansvar för under många, många år. Tyvärr är det alltför många, som lämnar sin kisse under förevändningen "en katt klarar sig alltid". 

Jag skulle vilja bli raskatt, för då är det ganska säkert att mina ägare inte bara skulle lämna mig. De har ju ändå betalat flera tusen kronor för mig och om de tröttnar på mig skulle jag i alla fall inte bli hemlös. De skulle sälja mig till någon, som vill ha mig, trots att jag inte längre är en rolig, busig, liten kattunge. Jag skulle förmodligen komma till någon, som verkligen älskar katter. En sak skulle jag ändå oroa mig för och det är att jag skulle lämnas ensam många timmar varje dag. Det finns fortfarande människor, som tror att det inte spelar någon roll för en katt men katter VILL INTE vara ensamma.

I den bästa av världar ska alla katter kosta lika mycket pengar som hundar och också de omfattas av bestämmelsen om att inte få lämnas ensamma mer än max fyra timmar. Har katten sällskap av en annan kompis, hund eller katt, kan den acceptera att dess ägare arbetar heltid. I samma värld skulle inte heller katter lämnas utan uppsikt utomhus. Det finns många faror, som lurar där. En katt mår inte dåligt av att vara "innekatt".

Naturligtvis skulle jag gärna vara bondkatt, om jag hade det lika bra som Pepsi. Den sovställning han har, vittnar om att han är en trygg katt, som är tillfreds med livet.

 

Om du har en slant över, tänk då på att stödja ett katthem, där så många ägarlösa, ljuvliga kissar finns.

 
3 mar 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)