Om Stisse hade varit min chef

skulle jag ha sagt upp mig, När han bestämt sig för något är han inte förhandlingsbar. Det är bara för mig att lyda! Den metod han (även barn) använder sig av är tjat. Han har en uthållighet utom alla gränser!!! Tyvärr kommer han ihåg att det brukar löna sig att älta och - skam till sägandes - han vann även dagens tvist, trots att jag i det längsta försökte stå emot hans krav.

Det han hade bestämt var att jag skulle upphöra med det jag höll på med och istället sätta mig i soffan och bara ägna mig åt honom. Från början bad han lite försiktigt men när han insåg att jag fortsatte förbereda maten istället för att lyda order, d.v.s. sätta mig i soffan och gosa med honom, ändrade han tonen; från ett vänligt litet mjaaau, till ett MJAAA i hård ton! Då blev det alltför jobbigt för mig, särskilt som han hoppade upp på köksbänken och ömsom gick omkring där och störde och ömsom  ”stångade” mig. Jag kapitulerade.

Om min chef på Södersjukhuset betett sig så gång på gång; varken lyssna på mig eller vänta tills jag blev klar med det jag höll på med och dessutom i arg ton, skulle ha jag sagt upp mig på stående fot. Man måste ju kunna kompromissa, om saker inte är akut men det verkar inte gälla några djur, särskilt inte envisa katter men.....jag älskar min stora, mysgubbe!

Varför klöser katten?

Den klöser för att hålla sina klor i trim, d.v.s. få den yttersta och mest slitna delen av klon att  nötsas bort. Både vilda och tama katter klöser också för att markera revir; för att visa andra katter i området att detta är deras. Katter lämnar doftspår när de klöser, eftersom de har doftkörtlar i huden på tassarna, Katten signalerar på så vis till andra katter att reviret redan är upptaget. Man tror att klösandet även ger katten någon form av fysisk träning (för muskler). Katter behöver klösa – det ligger i deras natur. 

Bild 1 - Zinja, bild 2 och 3 - Flinga och bild 4 Sonja (berättar om henne imorgon). Jag fick också flera fina bilder på Bitte och Buster men jag dröjde för länge med att publicera dem och nu är de försvunna. Har bett Hanna att skicka nya.

 

 
19 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)