On - off

Det finns inget mellanläge! Som att trycka på en ”on-knapp” kör kattungarna igång, när de vaknar. De öppnar ögonen och upptäcker något intressant t. ex en svans som rör sig, en boll eller en råtta och då lägger de omedelbart i högsta växeln. När jag steg upp imorse hade de redan varit igång en dryg timme - mest med att jaga varandra men också med att leka ”herre på täppan”. Ingen kan tro att sänggaveln är bara drygt nio månader gammal. De utdragna trådarna i tyget talar mer för att det klättrat många, tunga katter där i flera år. Så illa medfaren är gaveln.

Christine var här idag. Jag har haft städhjälp i 30 år men ingen har varit så noggrann som hon. Hon ser vad som ska göras och jag uppskattar att inte behöva peka på allt. Christine och jag är lika på många vis men en viktig sak skiljer oss åt - hon tycker att det är förfärligt att den fina sänggaveln på kort tid utvecklats till att bli den fula sänggaveln. Visst kan jag hålla med om att det är synd men bara lite. Det viktigaste för mig är katterna och då får jag acceptera vissa oönskade konsekvenser.

Kattungarna brukar ta en ”förmiddagslur” vid 11-tiden men det var ju omöjligt idag, för de vill ju alltid hjälpa till. De såg det som sin plikt att underlätta för Christine, när hon skulle hänga upp nya gardiner i sovrummet, dammsög och torkade golv :-). När småttingarna skulle kontrollera att vecken på gardinerna var jämnt fördelade, blev det tyvärr lite besvärligt för Christine. Kattungarna  ställde sig nämligen på tyget. De plockade också undan sina leksaker genom att peta in dem under soffan (de tänkte inte på att Christine dammsuger och torkar golvet även där och hon fick nu ytterligare besvär med att få bort sakerna).

Först strax innan klockan 13 satte Christine på sig skorna, tog sina (spännande) kassar och stängde dörren från utsidan. Kattungarna kunde nu utan dåligt samvete lägga sig i sängen med vetskapen om att de gjort sitt allra bästa för att underlätta för Christine. Nu blev det som om någon  tryckt på en ”off-knapp. Alla kattungarna somnade bums. Fortfarande halv fem sov de djupt och jag kunde räkna till åtta sovande djur bland pandor och kuddar i sängen.

 
4 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)