Onsdag idag - jag är på måndag

Nu förstår jag på allvar hur jobbigt det måste vara att inte ha en egen bostad, att ständigt behöva flytta runt och aldrig kunna skapa sig sitt eget chateau. Vi har bott i andrahand nu i en vecka och idag fick jag veta att vi kan räkna med att tvingas bo så här i många veckor än. Som alltid, när livet tar oönskade vägar, gäller det att göra en prioriteringslista - åtminstone i tanken. Sedan är det bara att börja beta av sakerna på listan; en efter en i tur och ordning utan att tänka på allt annat som ska göras. Det är det enda som fungerar, annars blir det kaos, och så har jag gjort.

Först och främst måste jag bo i något som åtminstone liknar ett hem och inte bara en uthyrningslägenhet. Vad gjorde jag då? Hämtade en duk till matbordet, blommorna från köket och apelsiner. Jag köpte vackra rosor, placerade duken och ett fat med frukten på bordet och ställde blomkrukorna i köksfönstret. Såja, genast bättre. Så här har det fortsatt. Närmast på programmet står balkongen. Där måste den fula heltäckande mattan dammsugas innan vi ska flytta upp katternas "balkongträd". Sedan ska vi flytta de oformligt stora balkongfåtöljerna till vår balkong och ta upp våra nättare fåtöljer och därtill hörande bord. Så blir det genast mer hemkänsla här. Katterna kan studera "djur och natur" och vi kan äta middag på balkongen. 

I måndags kom Helena och Gunilla från Katthemmet. Vi skulle tillsammans diskutera vår roll som arbetsgivare. Som jag skrivit tidigare valde jag att ta ansvar i personalfrågor. Gunilla har varit med i styrelsen i fem år och gjort mycket för katterna - både direkt och indirekt, hon började som volontär. Jag hade planerat att baka en kaka och då flyttade både elvispen och sockerkaksformen in här. Vi satte oss på balkongen och började diskutera uppdraget. Det var konstruktiva samtal och jag anser att vi gjorde en bra "grovplanering". Eftersom Gunilla tänkt att avgå vid nästa årsmöte gäller det att Helena och jag, som ska ta vid, kommer igång direkt för det är jättemycket att göra. Imorgon ska jag kontakta verksamhetschefen och bestämma tid för medarbetarsamtal. Vi måste lära känna dem som är anställda. Senare under dagen ska jag tänka över, vad jag vill veta och hur samtalet ska läggas upp. Känner att jag här har stor nytta av mitt fackliga arbete och min roll som Vårdförbundets representant i Samverkansgruppen (grupp bestående av klinikledningen och fackliga representanter från SACO, Vårdförbundet, Kommunal och SKTF). Uppdraget på Katthemmet känns spännande men också mycket tidskrävande.

Stisse har börjat trivas på Sagatun. Han är ju mycket beroende av kontakt med människor och till en början trivdes han inte alls där. Han längtade helt enkelt hem. Nu har han alltmer börjat låta Marita, föreståndaren, ta min plats. Han spinner för henne och ber om gos. Jag måste hämta honom nu, innan hon helt tar över min roll :-). Planen är att alla katterna ska ha flyttat hem på fredag. Klart jag längtar efter tjejerna också men som alltid - tjejer hittar alltid lösningar :-).

31 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)