Ont om kattungar?

Den frågan ställde jag mig idag, när den andra kattungeintressenten hörde av sig. Igår fick jag också ett brev från en tjej, som önskar bli fodervärd (men jag har ju Alice). Det föranledde mig att kolla på Ragdollklubbens hemsida>Uppfödning och kattungar>kattungar till salu. Dessutom tittade jag även på Blocket. Jag kunde konstatera att det för närvarande är svårt att få tag på en ragdoll; på Ragdollklubbens hemsida finns inga kattungar till salu i Stockholmsområdet och på Blocket hittar jag en kull med stamtavla i Vaxholm. Kattungarna i Vaxholm kostar 9 800 kr - inte särskilt mycket mer än flera andra annonsörers kattungar, kattungar som annonseras som ragdolls men som i själva verket saknar stamtavla och således är huskatter. Hoppas att de som köper dessa kattungar inte förleds att tro att de köpt en ragdollkattunge utan att de förstår att de betalat 8 000 kr för en huskatt (som givetvis kan vara både gullig och trevlig).

Yvonne, som var här för att titta på hur ragdolls beter sig i hemmiljö och också ville köpa en kattunge senare i år, ringde igår och meddelade att hon ändrat sig efter att ha blivit avrådd av barnen. Jag uppskattade att hon ringde och berättade sitt beslut. Säkert kommer nya bra blivande ägare att höra av sig, när det blir aktuellt att annonsera de kattungar jag hoppas på framåt sommaren.

Morgondagen blir en ”kattdag” med start klockan 12, då Ove och jag ska åka till Arken, Solna, och hämta de kalendrar som inte blivit sålda. Pengarna vill jag inte tänka på, då blir jag bara arg. Att inte betala de pengar som fattas, utan ”stjäla” dem från katterna är mer än dåligt. Nåja, hoppas att jag får några ord med butikschefen. Därefter ska vi bege oss till katthemmet och tacka av Noelle, som slutar i februari för att börja studera. Hennes dröm är att bli veterinär och jag hoppas hon lever den drömmen. Hon är knappt 30 år och har många år kvar i arbetslivet. Det är bara att målmedvetet plugga hårt. Alla normalbegåvade kan bli vad de vill. Det är bara att tro på sig själv och inte ge upp. 

25 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)