Syskonpar

Vi har sålt ett syskonpar vid ett par tillfällen och det har varit mycket lyckligt. Omställningen vid flytten blev mindre omtumlande, även om de flesta kattungar klarar den väldigt väldigt bra. I vårt fall märktes det knappt på Sandies uppförande. Hon utforskade det nya hemmet och hälsade på sina kattpsyskon direkt medan Stina behövde flera dagar på sig, innan hon hade "bott in sig". Igår blev det påtagligt för mig att fler än två små energiknippen permanent kan vara mycket tålamodsprövande.

Morgonen var, som alla morgnar, jättemysig med alla kattungarna lekande hos mig i sängen och lilla Smurf som lade sig bredvid mig och spann. Sedan började det bli jobbigt..... Jag dukade fram min vanliga frukost (inte något dietisterna rekommenderar) en smörgås gjord på finskt, grovt bröd med ost och gurka och Nescafé med mjölk. På brickan hade jag också fem extra skivor Prästost. Sandie sprang oinbjuden och placerade sig i soffan i väntan på, som hon själv anser, sin andra frukost. Småkatterna gjorde allt de kunde för att försvåra för mig att dra fram rollatorn. De sprang både före den och på insidan och utsidan av hjulen, så det gällde att dra den varsamt. Väl framme vid soffan började cirkusen. Stora och små tassar, som krafsade på mina armar och ben, när osten inte serverades tillräckligt snabbt. Övervägde ett tag att stänga in allihop i ett annat rum, medan jag själv åt men naturligtvis hade jag inte hjärta att göra det. Efter detta hade jag planerat att stryka gardiner, började men insåg snart att jag fick ge upp den tanken, tills kattungarna somnat.

På eftermiddagen åkte Ove till Plantagen och köpte nya sommarblommor till balkongen. Han kom hem med flera kassar - visserligen inte petunior, som jag skrivit i ett sms utan massor av hänglobelia istället. Så kan det bli, när man inte vet skillnaden mellan Petunier och Lobelier :-). Jag hatar att gräva i jord, knåda kladdiga degar och allt, som smutsar ner mina händer (vet vad Freud skulle säga om det). Ove däremot har inget emot att plantera och han gjorde det jättefint så här långt. Idag kommer han att återvända till växtvaruhuset (tror att Plantagen är minimum 1500 kvm, vilket är kravet för att få kallas varuhus) för att köpa just Petunior. Alla katterna ville hjälpa till men det fick de inte. De valde då att stå på insidan av balkongdörrarna och skrapa med tassarna. Stisse bidrog med höga irriterade jamanden - förstod inte hur någon kunde neka honom något han önskade.

På kvällen var det lugnt fram till c:a klockan 21. Då vaknade hela gänget. När jag släckte lampan vid midnatt var det fortfarande fullt spring utanför sovrummet. 

11 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)