Ordning i kattpärmen

Igår gjorde jag iordning underlaget för kattungarnas stamtavlor och Ove postade kuvertet till avelssekreteraren på förmiddagen idag. Jag tycker att det brukar vara lagom att skicka det, när kattungarna är c:a två månader. Några papper mindre att hålla reda på. Mitt motstånd mot papper och pärmar har inte minskat med åren. Jag har alltid haft en enorm motvilja mot pappersarbete. Det blir ju inte enklare, om man skjuter upp jobbet - tvärtom. Så gott som allt annat trist arbete avverkar jag direkt för att slippa ha jobbet hängande över mig men inte papper. 

Idag satte jag igång iallafall. I väntan på "Dagen D", deklarationen, har jag "lättorganiserat"; en hög till Privata pärmen, en till Kattpärmen (oj, vad jobbigt) och en med tidningar där några ska läsas och andra placeras l tidskriftssamlarna för katter. Privata pärmen innehåller det, som jag måste ta med till revisorn. Det ska bli jätteskönt nästa år, för då ska jag avveckla mitt företag, Annelie Sjölin Våga Vilja HB. Jag började med det jobbigaste "kattpapperen". Där fanns nya försäkringsbrev från Agria; ett med försäkringen på Flinga och Primus och ett på Truls, Tingla och Tudor. Det första kunde jag kasta direkt, eftersom Flinga och Primus nu är försäkrade genom sina nya ägare. Det andra är det som gäller ännu ett tag. Då måste också det gamla, som fanns insorterat ut. Samtidigt såg jag att jag skulle kunna organisera alla dokument på tidigare kattungar på ett bättre sätt och arbetet växte. Jag tror att det är det jag har i bakhuvudet, att jag kommer på nya, tidskrävande sätt att organisera, när jag känner det stora motståndet till att ta itu med pappersjobbet. Med plastmappar, hålslagare och häftapparat till hjälp har jag nu iallafall alla papperen och tidskrifterna på rätt plats och........ det gick fortare än jag trodde. Jag passade till och med på att häfta ihop några "bra-att-veta-papper" jag skrivit ut för att skicka med kattungarna, när de flyttar.

Jag har fortsatt att läsa i boken "Hur tänker din katt". Att katter har revir, som de urinmarkerar, tror jag många med mig sett som en sanning. Därför blir jag häpen, när jag läser att detta inte stämmer. Istället för revir har katter hemområden, som kan delas upp över dygnet; den ena katten är där på dagen, den andra på natten. Detta för att undvika fighter. Tamkatter förflyttar sig sällan mer än en kilometer från hemmet, oftast bara några hundra meter. I viss mån markerar hankatten sitt hemområde med urin men mest signalerar urinen hur katten mår och att den vill bjuda in till dejt. Det bästa sättet för den att markera gränserna för sitt hemområde är att markera med klösmärken på träd (den har luktkörtlar mellan tårna) och avföring. Dessa är mer permanenta än urinlukten, som försvinner mycket snabbare.

Leo och Smulan har njutit senaste veckan, matte Annelie har varit sjuk:-), så de har fått ha henne för sig själv. Idag har hon börjat tillfriskna och gick ut på terassen i det vackra vårvädret. Leo håller sig snällt till sin husmor men Smulan är lite vidlyftigare och ger sig gärna iväg längre bort än hon bör. Därför är hon utrustad med sele och ett långt koppel och det tycker hon är helt ok. Fick flera fina bilder på henne.

 
24 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)