Örebro

Väckarklockan ringde 05:45! Så tidigt har jag inte stigit upp det senaste året. För mig, som har arbetat natt under 15 år, är det mer naturligt att lägga sig vid den tiden. Tåget till Örebro skulle gå från Sundbyberg klockan 07:32. Jag och Carina skulle till Scandinavian Ragdoll Club's seminarium om vitfläck och pälsvård.

Det är behagligt att åka tåg, mycket trevligare än bil. På tåget strålade vi samman med två andra uppfödare och samtalsämne saknades inte. Alltid roligt att "prata katt". Strax innan vi var framme i Örebro ringde Lars Hammar, en aktiv man i "ragdollvärldem", har själv åtta kissar. Han visste att Jannike, som vi gjort sällskap med, var på väg. Lars erbjöd oss alla skjuts från stationen till föreläsningsbyggnaden, som låg c:a en kilometer från Örebro Södra. Jättebussigt! Väl framme serverades vi kaffe/te med smörgåsar innan föreläsningen började.

Alla kattungarna i den förra kullen var bruna mitted RAG n 04, vit haka och vitt hela vägen under magen mot svansen och vita fötter, en typ av vitfläck. I den första kullen hade två av kattungarna en annan typ av vitfläck, en brun bicolor, RAG n 03 och en blå bicolor, RAG a 03. Vi talade också om andra typer av vitfläck, som jag kommer att berätta om senare. Åsa Remmert, som höll i utbildningen var tydlig, kunnig och en bra pedagog. Föreläsningen pågick under c:a två timmar. Sedan var det lunch. Vi fick återigen skjuts med Lars och vi åkte till en thailändsk restaurang. Maten var ok.

Efter lunchen åkte vi vidare med Lars till Hund & Kattspecialisten, Sveriges största hund- och kattaffär. Ägare Eva Porat, Sveriges "pälsguru". Eva håller ofta utbildningar i pälsvård, har egna Birmor, som tagit många titlar. Eva är också kattdomare. Att få beröm för kattens päls av Eva är alla utställares dröm. 

Carinas och mitt tåg skulle avgå från Örebro klockan 16:40, så vi lämnade utbildningen i "halvtid". För min del var det ok, eftersom jag gått kursen på försommaren och har den färskt i minnet. Vi fick åka med Lars till stationen. Han gick också tidigare för han skulle till Jordbro, där han ämnade sova över. Imorgon ska han leda assistentutbildningen där och därefter återvända till Borlänge, där han bor under veckorna.

Som jag sagt tidigare - ju mer man kan desto roligare är det att ha katt. Den 23 september startar min Pawpedskurs. Carina, som redan gjort två av de egna uppgifterna, sade att det krävs att man lägger ner mycket tid på läxorna. Det oroar mig inte, det som känns lite oroande är att jag inte vet hur jag kan komma åt uppgifterna, som ska finnas någonstans på nätet. De kan ibland vara svåra att nå, har jag hört och Carina konfirmerat. Utbildningen är helt och hållet webbaserad.

12 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)