Ostgenen

Genen var okänd fram till 2014. Då föddes Sandie och det var hon som fick mig att för första fången komma i kontakt med ”ostgenen”. Trots att jag hade haft katt i nästan 30 år, visste jag inget om den, så när Sandie började jama och tigga när jag åt frukost, förstod jag inte först att det var ost hon ville ha. Ingen annan katt hade visat minsta intresse för min frukostmacka men det gjorde Sandie - och det med besked! Det var då jag insåg att vissa katter faktiskt tycker om ost. Nu har jag kommit fram till att det måste finnas en ostgen :-), för idag åt även kattungarna ost med förtjustning. Jag upptäckte det av en slump, för jag hade inte för avsikt att bjuda småttingarna på ost. När Sandie fått sin ”ostfrukost”, hade några smulor ost hamnat på golvet och plötsligt såg jag att alla kattungarna började äta upp dem. Då drog jag slutsatsen om ”ostgenen”. Faktum är att jag nu börjat fundera över om även människor bär på genen, för både jag själv och mina barn älskar ost.

Vad duktiga de är, de små! Nu kliver de i och ur sin toalåda utan problem. De är så gulliga, när de hukar sig ner; kissar och bajsar på pelletsen och sedan krafsar med de små tassarna för att täcka ”resultatet”. Den främsta anledningen till att kattdjur gräver ner sin avföring är att den inte ska locka till sig farliga djur genom att signalera att de finns i närheten. Fienden ska inte veta att här kan det bo en katt.

Jag ska ägna morgondagen till att skriva färdigt min del i Trasdockan, så att Carina och jag ska kunna korrekturläsa det mesta till nästa nummer (på tisdag) och Karin, som nu återgår till att bli Ragdollklubbens AD igen, ska kunna börja jobba. Daniel har öppnat eget företag i mediebranschen och har alltför mycket eget arbete för att också hinna hjälpa oss.

Kattungarna hade kul, när de jagade varandra runt eldstaden. Under den bilden sitter Flingas ”bröder”. Flinga lämnade oss vid 12 veckors ålder och bor nu i Västerås. 

 
17 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)