Ostkatterna

Jag har uppehållit mig mycket kring mat på senaste tiden men mat är viktigt. Vad är gott? Vad är inte gott? Vad är nyttigt? Vad är vanligt? Vad ska man? Vad ska man inte? Oftast tänker jag inte så mycket på det, när jag inte har kattungar men minns att det var likadant, när barnen var små. Att det förhåller sig så, tror jag beror på att man älskar dem så mycket och vill göra sitt allra bästa, för att allt ska bli så bra för dem som det någonsin går.

Katterna fungerar precis som människor. De lär sig snabbt, stora som små, vad som är godast. Hur? Jo, genom smak- och luktsinnet, där lukten är det mest avgörande. För att kunna ge våra små älsklingar det ultimata läser vi på, vad som är nödvändigt, nyttigt och viktigt för dem. Det gör att vi i "kattskåpet" har torrfoder för kattungar (av olika tillverkare), blötmat för kattungar, lightmat för vuxna katter, vanlig kattmat för vuxna katter under sju år, foder som är bra för tänderna, för pälsen, mot hårbollar och givetvis kattgodis.

Trots all denna, speciellt för katter framtagna mat, föredrar Yatsi ost till frukost. Att Sandie tycker mycket om ost, har vi vetat sedan länge men att Stisse också vill ha ost, har jag inte känt till förrän idag. Hur är detta möjligt? Har han börjat äta ost för att de andra gör det eller är det helt enkelt så att han brukar vara ute, när vi äter frukost? Hur som helst - idag åt alla tre ost och - läs och häpna - Titzi kom också och smakade. Till kvällsmat serverades "människotonfisk", som jag trodde skulle falla alla i smaken. Så var det inte. Endast de vuxna åt med god aptit. Det som vissa katter tycker om passar inte alla. Man får prova sig fram.Torsk är det enda, som jag tror alla katter gillar, stora som små. Kanske är rubriken imorgon "leverpastejkatterna" eller "kokt-skinka-katterna". De ska få smaka antingen eller imorgon. Katterna har alltså valt att äta det, som inte är det allra bästa för dem utan det, som de tycker är godast men.....Handen på hjärtat - gör inte vi människor likadant ibland? Tar vi inte hellre en chokladbit än en morot? 

 

 

8 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)