Ostkullen

Många uppfödare döper sina kattungar efter alfabetet. Sandie tillhör till exempel Å-kullen och i stamtavlan sår det Åmille Åsåfin. Andra har teman som t ex Stinas uppfödare. Stina ingår i chokladkullen och är döpt till Toffifee. Själv har jag fått välja namnen på våra kattungar. Några har kommit att få namn med samma begynnelsebokstav, så jag har förbrukat S två gånger, M en gång och nu T. De andra två kullarna har fått namn som jag kom på och bara kändes rätt, när de föddes. Några har fått ha kvar "mitt" namn, andra är omdöpta. Skulle ja ge Tudor, Truls och Tingla ett temanamn, skulle det bli Ostkullen; kanske Cambozola, Grevé och Cheddar. Varför? Jo, de fullkomligt älskar ost allihop. Plötsligt är åtgången på Prästost kraftigt ökad men det gör inget. Okastrerade kattungar blir inte överviktiga.

Det ska bli skönt, när vi kan ta bort sandlådan från vardagsrummet. Det är sand överallt, när jag vaknar på morgonen och det är trist att behöva städa det första jag gör, när jag stigit upp. Jag vill ha det snyggt omkring mig, när jag ätr frukost. Nu börjar de små att hitta riktigt bra i bostaden och snart vågar jag ställa tillbaka lådan, som nu står i rummet, på toaletten. De flesta artiklar jag läst om katter och antal lådor anger att man bör ha minst en låda per katt. Jag tycker inte att man kan ge ett generellt råd utan det avgörande är att lådorna hålls rena och fräscha. Vi har normalt bara två toalådor till tre katter och jag har aldrig varit med om att alla tre behövt gå på lådan samtidigt. Jag "skottar" lådorna 3-4 gånger per dag. När vi har kattungar, har vi också alltid en bebislåda med låga kanter. Den brukar de stora katterna, inte utan problem, "knöka" ner sina fötter i bara för att få sätta sin egen doft även i den.

Imorse, när jag låg i sängen och slumrade, kände jag en liten sval nos, som stack in i mitt armveck. Det var Tudor. Han hade givit sig ut på egen upptäcktsfärd. Jag trodde att han  skulle lägga sig och sova men icke. Så snart jag steg upp, hoppade han ner från sängen och följde efter mig till soffan. Där var hans syskon i full färd med en brottningsmatch och han ville vara med i fighten. Redan nu visar kattungarna att de uppskattar sällskap. Ikväll klättrade killarna för första gången upp till den nedersta avsatsen på den höga klätterställningen. Redan imorgon måste vi ta ner den och förvara den i arbetsrummet, tills kattngarna flyttar. När de en gång kommit på, hur man gör och hur spännande det är, är det bara en tidsfråga, innan de klarar av att ta sig ända upp till taket - och det är farligt.

15 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)