Otroligt, fantastiskt, puh!!!

Strax innan frukost igår började jag gå igenom mina texter till nästa nummer till Trasdockan. Innan Christoffer slutade hade Carina och jag bestämt att vara klara med vårt material på fredag - allt utom rapporten från årsmötet, som ska äga rum 18 februari. Jag jobbade på men det kändes osannolikt att vi skulle få ut någon tidning över huvud taget i mars. Vi har diskuterat flera olika alternativ - inget av dem bra; leja ut tjänsten (fyra nummer med hjälp av tryckeriet) - för dyrt, bara ge ut två nummer - för futtigt och i sista hand gå en utbildning själva i In design - sämre sammansatt tidning (det tar tid att bli duktig). Igår kväll skedde undret!

För att Sandie ska få lugn och ro, har vi ju tvingats ha dörren till sovrummet stängd och den enda, som fått passera "passkontrollen" är Stisse. Han vill gärna sova i vår säng och han är över huvud taget inte intresserad av småttingarna. De minsta kattungarna har ännu inte fått egna namn. Jag vet inte, hur det kommer sig att vi väntat så här länge - kanske för att vi haft fullt upp med både stora, mellanstora och små katter. Hittills har vi kallat dem "den lila, den oranga och den utan band". Förklaringen är färgen på halsbanden/avsaknad av halsband. Varje djur och människa är unik och med ett namn förstärks det. I alla tider har inte bara husdjuren döpts utan även kossan Rosa och pållen Brunte fick namn. Nu ska det bli ordning i Spinetts uppfödning. Imorgon kan jag tala om, vad de nyfödda kattungarna ska heta.

Det är alltid uppfödaren som bestämmer namnet på kattungarna men givetvis får kattungeköparna kalla sin kattunge vad de själva önskar. För mig är Simba alltid Simba, även om jag vet att han idag kallas Laban. Sixten och Mysong t ex har fått fortsätta heta det vi döpte dem till och då har vi inga problem att komma ihåg "våra" kattungars namn (och för att vara ärlig tycker jag att det är lite roligt). Vad har namnet egentligen för betydelse? De lystrar ju till det, de brukar kallas. Stamtavlenamnet har betydelse. Det ska finnas med, när jag försäkrar kattungarna vid sex veckors ålder. Innan dess är de försäkrade genom sin mamma, om hon har en avelsförsäkring. Likadant är det på utställning. Där är det namnet vi valde, som ska stå på anmälan. Alla katter med stamtavla finns registrerade i SVERAK med uppfödarens stamnamn och det namn uppfödaren valt, ungefär som för-och efternamn på oss människor. Namn har en oerhört stor betydelse för de flesta av oss, även om vi kanske inte är medvetna om det. Hur brukar vi reagera, om vårt namn är felstavat t ex? De allra flesta påpekar det direkt (detta finns studier som styrker).

"Undret" som skedde igår kommer jag att berätta om imorgon, eftersom några pusselbitar återstår men att det handlar om en ny AD, har säkert alla räknat ut redan. Fotona, som Marita tog, hoppas jag kunna visa imorgon. Vad som hände med dem är en liten historia i sig. Strax kommer Carina och vi ska färdigställa det vi kan till Trasdockan.

 

 

 

1 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)