Oväntat även för mig

En kvinna kontaktade mig för c:a två veckor sedan pga. att hon vill bli fodervärd. Vi pratade en lång stund och hon verkade passa bra för uppdraget men det fanns en hake - hon bor mer än 20 mil bort från mig. Hon bedyrade att hon har full uppbackning av en god vän, som är uppfödare. Vi skulle höras av senare. Nästan genast fick jag ett mail från henne och jag förstår hur mycket hon längtar efter att få ta hand om en liten ”docka”. Så blev Ove sjuk och jag bestämde mig direkt för att vi överhuvudtaget inte ska ha kattungar mer och det blev mitt besked.

Kort efter det ringde Tania, en lättsam, genomtänkt person som bor tillsammans med sin 15-åriga, förtjusande dotter Natalie i södra Uppsala. Tania har lång erfarenhet av katter och har för närvarande en ”skogisblandning”. Eftersom Ove nu mår mycket bättre och att det inte alls handlade om något allvarligt (vilket jag var rädd för), så kommer jag så småningom att få småttingar i Uppsala. Tania bor 5 minuter bort från Eva. För en dryg månad sedan visste jag inte ens att Eva fanns. Idag känns det som vi varit vänner hela livet. Hon är en både generös och hjälpsam kvinna. Eva har och lovat hjälpa mig med de kommande kattungarna (i Uppsala) om jag, eller rättare sagt fodervärden, behöver det.

Dagen därpå hade två ypperliga och intresserade fodervärdar hört av sig, för då hade också Jessica ringt. Hon har haft djur under hela sitt liv, både häst och katt t.ex. Jag pratade med Ove och vi kom tillsammans fram till att vi, med största sannolikhet, kommer att få många kattungar. Sissel verkar ju också vara dräktig. Klart vi kan sätta två katter på foder!!! Imorgon kommer Jessica, för innan vi ”bestämmer oss för varandra” måste vi ju träffas. 

Om den första kvinnan som ringde läser detta, hoppas jag hon har förståelse för att jag inte kontaktade henne igen. En fodervärd bör inte bo längre bort än max 10 mil, tycker jag.

 

5 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)