Över förväntan

Så var det "dagen D", Sandies och vår första utställning. Vi steg upp redan 07:30, frukost vid 08:00 och sedan nyheterna på TV4. Direkt efter att vi orienterat oss om, vad som hänt i Sverige och världen i övrigt, började vi förbereda allt, som skulle med till utställningen: den lilla kattlådan, sand, matskål, mat, vattenskål, flaska med vatten, kam och stamtavla (så att veterinären kan se att Sandie har en giltig vaccination). Trots att vi försökte bete oss som vanligt, märkte Sandie att det var något annat på gång än det brukade vara på morgonen. Bäst att försvinna, tänkte hon nog, för det var det, hon gjorde. Vi satte oss i soffan och väntade på att hon skulle komma fram självmant och efter ett tag gjorde hon det och då stängde vi dörren till sovrummet. 

Så var det dags att åka. Sandie var inte alls så rädd för bilfärden, som hon var, när vi åkte till veterinären första gången. Hon jamade till några få gånger men det var allt. Arne mötte oss utanför ingången och vi försågs med skyltar, som det stod "utställare" på. Många hade redan checkat in, trots att klockan bara var 10:30. Vi tilldelades vår bur och letade reda på Eva, som lovat ta med ett burskynke, som vi skulle få låna. Hennes dotter Sara har sytt flera olika skynken. Vi fick ett rött och svart. Till nästa utställning ska vi köpa ett eget burskynke, hoppas kunna köpa ett på utställningen kommande helg. Eva hjälpte oss att göra iordning buren och vi satte in mat- och vattenskål innan vi placerade Sandie i buren. Det vore inte sant att säga att Sandie gillar utställning. Hon försökte gömma sig bakom kisslådan. Om vi hade vetat att vi skulle få en dubbelbur, hade vi tagit med Stisse också. Det hade fått Sandie att känna sig mycket tryggare. 

I buren bredvid placerades tre Sibirier. Deras "mamma" hade verkligen rustat sig (och katterna) med allt, som kan underlätta och göra det hemtrevligt på en utställning. Katterna transporterades i en cykekärra, med handtag som en på en barnvagn. Hjulen gick enkelt att ta bort och vagnen gick sedan att fälla ihop. Hon gjorde iordning buren med ett mycket snyggare burskynke än det vi hade. Mat och vattenskålarna fästes i gallret på burens väggar, två tystgående fläktar placerades utanför buren och till sist sattes katterna in. 

Nästa helg ska vi alltså köpa ett burskynke. På alla kattutställningar brukar det finnas sådana till försäljning. Vi ska köpa det allra finaste skynket. Det är de värda våra älsklingar. Sedan ska vi införskaffa en cykekärra. Det skulle vara bra att ha även när vi transporterar katterna från bilen till båten. Som det hittills varit, har de fått åka på en uråldrig, gisten cykekärra, som båtklubben tillhandahåller. Den skakar och hoppar så att till och med Stisse protesterar högljutt. Vi har fått blodad tand och har beslutat oss för att fortsätta med utställningar. När Stina fått nästa (sista) kull, ska vi köpa ytterligare en Ragdollflicka, det blir ingen Sibirisk katt, och henne ska vi redan från början börja vänja vid utställning och allt vad det innebär. Kattungar får ställas ut från fyra månaders ålder.

Ikväll ska jag berätta om själva utställningen.

 
16 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)