Övervakningskamera

Det vore roligt att få veta, vad katterna gör på nätterna. Det borde vara självklart att de sover, eller är det det egentligen? Till skillnad mot vad många tror är katter inte nattdjur. De är skymningsdjur. Det innebär att de är mest aktiva vid skymning och gryning. Det beror på kattens instinkt att jaga byten som är ute vid den tiden. Katter har bra mörkerseende och är bättre på att urskilja rörelse i låg belysning. Många katter håller sig aktiva hela natten - dock sällan innekatter -  vilket gör att många tror att de är narrdjur men de sover oftast under natten precis som vi människor. Alla katter gillar däremot att väcka oss i gryningen och kräver frukost! Även om katten bara varit aktiv under en kortare period under natten har den troligtvis tömt sina energiresurser i början av dagen och tar därför en tupplur. En av många under dagen... Kattens sömn pendlar mellan lätt slumrande och djupsöm. En katt - och även en hund - sover mellan 16 och 18 timmar per dygn. Kattungar och äldre katter behöver mer sömn än en frisk vuxenkatt. Alla katter behöver få ladda sina batterier, oavsett om det gäller en busig kattunge eller en mer avslappnad äldre katt. På det viset kan de få ut det mesta av sin vakna tid.

Inatt har våra katter nog "jagat", tror jag, för de har varit trötta hela morgonen och förmiddagen. Sandie beställde frukost vid 8-tiden men var inte särskilt hungrig. Alla katterna åt men gick så fort måltiden var överstökad ut på balkongen och lade sig; Stina och Sandie i varsin balkongfåtölj och Stisse på en kudde på förvaringslådan. Jag har många gånger sett dem sittande i vardagsrummet på natten. När de sedan lagt sig vet jag inte men oftast ligger de i vår säng, när vi vaknar.

Jag har nyss lagt ut information om utställningen i Falun på hemsidan. Hoppas det kommer tillräckligt många anmälningar, för om inte, blir det ingen "Breedertävling". Kanske kommer "Skånetjejerna" att arrangera motsvarande nästa år. Då hoppas jag att både Ove och jag kan åka dit men förutsättningen är att vi hittar någon, som kan ta hand om katterna. Detsamma gäller  ju i Falun. I värsta fall får de vara ensamma på natten och så får Nicke åka hit båda dagarna och hålla dem sällskap, ge dem mat och städa deras kattlådor. Jag skulle vara överlycklig, om jag kunde hitta en mer permanent "catsitter".

15 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)