På bara 8 veckor

Glömde publicera gårdagens avsnitt. Därför blir det två idag.

Igår kom Matilda och Sebastian för att hälsa på sina små älsklingar, Pepsi och Pyret, som kommer att kallas Sixten och kanske Sören. Småttingarna sov, när de kom men vaknade och blev genast intresserade av besöket. 

Laban var ju redan väl bekant med både kök, hall och vardagsrum. Sedan föregående dag hade han sprungit runt och upptäckt alla skrymslen och vrår och endast varit i kattrummet nattetid. Pepsi och Pyret var fortfarande trötta och, efter att ha hälsat på sina blivande ägare, somnade de om på sin lilla klätterställning. Även Zinja var pömsig och ville sova? Stella, Zingo och Laban däremot levde rövare i vardagsrummet och köket. Det var första gången de lämnade kattrummet på fri tass, något de inte uppskattade mindre än sin bror, som redan ”kunde” lägenheten. Jag gillar inte att ha djur instängda och småttingarna var nu ännu ett bevis på att djur måste få ha sin frihet. Mina katter får förvisso inte vistas ute men jag hävdar att det inte är något de saknar. Vi har vid flera tillfällen försökt ta ut de vuxna katterna men de har inte gillat det utan försökt att fort komma tillbaka in i tryggheten. Vi har också erbjudit dem att vara ute på fri tass men även det tyckte de verkade läskigt. Jag tror att om vi hade fortsatt vara ute med dem, hade de gillat det men varför? Jag skulle ha en hund också, kanske två, om det inte vore för att man måste rasta dem även i regn, snö och minusgrader. Sammanfattningsvis kan jag säga att både katterna och jag trivs bäst hemma i bostaden.

Idag ska vi ta bort skivan som vi haft som hinder i dörröppningen mellan kattrummet och vardagsrummet. Nu är småkissarna mogna att springa fritt förutom i sovrummet. Det kommer att  dröja ytterligare några dagar innan de får gå in även där. Detta för att de först ska ”kunna” den övriga bostaden ordentligt, annars finns risk för att de känner sig desorienterade och gömmer sig under sängen. 

Pyret äälskar Mush och nu är Ove i djuraffären för att köpa ytterligare en påse. Förutom MUSH älskar han även sin mamma, som han tyckte behöver tvättas idag på förmiddagen :-). (Bild 1)

Vi ska hälsa på våra kattungar hos fodervärden på måndag. Så hör stora har de blivit (Bild 2-4j

 
24 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)