På katthemmet

Katterna undrade nog vad som hänt, eftersom jag studsade :-) upp 07:45. De flesta morgnar har jag mycket besvär från benen men imorse var jag bättre än på mycket länge. Redan klockan 08 satt jag vid mangeln och matade in lakanen, som kom ut så där härligt släta och väldoftande på andra sidan valsen, som bara nytvättade och nymanglade lakan kan göra.

Katterna sover alltid i sängen, oavsett om det gäller dag- eller nattsömn, så snart är lakanen fulla av katthår, trots att vi ofta kammar katterna. Hemlösa katter och utekatter som kommer och går fritt jagar från skymningen och en bra bit in på natten. Det är naturligt för dem att vara vakna då men tamkatten/innekaten anpassar sina sovtider efter människan och väl är väl det men ...... många gånger när jag vaknar till på natten hör jag att katterna är vakna och stökar runt men de stör inte oss.

Fick skjuts av Helena till katthemmet och styrelsemötet startade klockan 13:15. Först en rapport från Marja, verksamhetschef, som berättar att det kommit in många vanvårdskatter och fler är på ingående. Hur kan man behandla katter så illa? Som vanligt mycket att rapportera och diskutera och det känns som det är en hel del, som måste vara klart innan jul. Närmaste stora projekt är Katthemmets kalendrar. De kommer att kosta 120 kr och vi hoppas på att sälja många, många. Kalendrarna brukar vara ett bra tillskott i ekonomin. Inte för att jag kommer att hänga upp en kalender på väggen men jag kommer givetvis att köpa en. Det kommer ju att finnas bilder på vackra katter och viktiga datum för olika "kattaktiviteter". Det är många år sedan jag hade almanackor såväl i fickformat som i andra storlekar. I min telefon finns mitt  liv :-) - alltid nära till hands och varken penna eller papper behövs. 

Jag tycker mycket om att vara bland och prata med människor. Därför passar det mig bra att, tillsammans med Daniel, vara representant för Stockholms Katthem på SEA-dagen i Kungens Kurva den sista lördagen i september. Vad vi ska göra vet jag egentligen inte men tror att det handlar om att värva nya medlemmar och hitta intresserade volontärer. Vi kommer att få vidare direktiv så småningom. Sådan uppgifter gillar jag. På fredagen åker Daniel till katthemmet och hämtar bilen och det material vi ska ha. Jag gillar Daniel. Han är driftig och fokuserar på möjligheter - livet blir roligare så - och inte på problem, som många människor gör.

 

16 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)