På plats

Det ska bli mildare nästa vecka och då kommer katterna säkert att vilja vara ute mer än den gångna. Visserligen går Stisse och Stina ut varje dag men de kommer fort in igen. Kanske beror det inte enbart på att det varit kallt utan också på att det stått väl många blomkrukor framför fågelskådarstolen. Nu är det iallafall perfekt möblerat för ornitologiintresserade. Den nya klösmöbeln passar perfekt i balkongens ena hörn. Imorgon ska jag vara lite bättre på att fotografera. Målet är att fota både kattungarna och tornet. 

Småkissarna börjar bli riktigt duktiga på att gå. Buren är tillräckligt stor för dem att kunna träna ordentligt. Med en pappskiva för "dörren" kan de inte komma vilse i lägenheten och Sandie kan lätt hoppa i och ur buren. Med risk för att vara tjatig om den snabba utvecklingen vill jag ändå säga att jag tycker att det är obegripligt, hur fort allt går; kattungarna var ju blinda och döva för två veckor sedan. Från och med nu börjar den riktiga socialiseringen. Kattungarna protesterar högljutt, när man tar upp dem i famnen men slutar klaga efter en liten stund.

Stora delar av dagen har jag ägnat åt att få till ett bra tidsschema till ultraljudsscanningen den 23:e. Det blir ett tufft program för Sara och det allra bästa skulle vara att kunna få dela upp katterna och ta 3 - 4 (av totalt 16) en annan dag. I fredags bestämde vi att Sara skulle ringa mig idag och vid 15-tiden hörde hon av sig. Hon ska prata med sin chef imorgon och höra om det är ok att några katter får komma för undersökning dagtid en annan dag. För att underlätta för henne erbjöd jag mig att ringa ägarna till katterna och ta reda på, vad kissarna heter. På så vis kan man skapa en journal på djursjukhuset redan innan besöket och det är då bara att göra en anteckning om resultatet på scanningen. 

Det allra bästa - för mig personligen - med att ringa runt bland dem, som anmält sina katter, var att jag kom att tala om avel med en uppfödare som tidigare fått kattungar nästan samtidigt som jag och där vi haft samma avelshane. Jag frågade henne då, om hon hade tips på någon stilig ung kavaljer till Sissel och det hade hon - två till och med!!! Det jag helst av allt vill hitta är en brun bicolorhane och den ena av dem är just en jättefin sådan. Jag skrev genast en förfrågan till ägaren om lån av den missen. Hon svarade att han nu ska scannas, förhoppningsvis utan anmärkning, och därefter bli don Juan för en tid framöver. Om inget kommer emellan har jag goda möjligheter att få låna honom. Han bor t om i Stockholm. Givetvis måste vi provpara våra katter men jag har goda förhoppningar om att det ska gå bra. 

På 17 dagar har våra kattungar tredubblar sin vikt, från 120 g till 425 - 440. Fantastiskt!

12 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)