På Sagatun

Dagen startade vid 8-tiden med frukost på balkongen i sällskap med alla katter utom Stina. Sedan hon kastrerades har hon blivit lite rädd för kattungarna, tror att hon tycker att de är oberäkneliga :-) och det har hon ju rätt i. De är snabba också och det är inte helt lätt att ”slussa ut dem” på balkongen. Jag kan bara ta två åt gången och när jag ska hämta ytterligare två hinner de första ta sig till dörren och försöka ta sig in igen, för de går efter min fötter.

Elin och Leo kom klockan 13 medförandes en massa utrustning till dagens inspelning på kattpensionatet Sagatun; kameror, sladdar, mikrofoner och annan inspelningsutrustning, som säkert har ett för mig obekant namn. En stor, tung väska var full och fodral i tyg för något som kanske heter stativ och två kameror lastades in i bilen och tillsammans åkte Elin, Leo, Ove och jag mot Ekerö och kattpensionatet. Det känns overkligt att kunna vara på landsbygden bara 45 minuter bort från storstaden.

Idag skulle vi spela in material till både Instagram och podden. Besöket startade med en filmad rundvandring på pensionatet och vi fick en presentation av gästerna. De flesta bor i standardrum men det finns också lyxigare boende i svit. Många katter är stamgäster och bokas år från år. Som läget är nu finns bokningar ända fram till sommaren 2019. Alla katter ser ut att trivas och det var en lugn stämning på hela pensionatet. Några katter, som är särskilt roade av livet utanför de egna rummen, fick också turas om att promenera i korridoren utanför.

Efter rundvandringen bjöds vi på kaffe och sedan startade inspelningen av podden. Vissa människor känner sig lätt besvärade av att ha en mikrofon framför munnen (trots att den är ett dött föremål utan ögon) men varken Bertil eller Marita visade spår av nervositet.

Efter en trevlig eftermiddag begav vi oss hemåt och möttes av en mycket hungrig kattmamma. Stina och Stisse fick naturligtvis också mat samtidigt som Sandie. De fick ”lightmat” och hade gärna bytt matfat med Sandie, som äter fet kattungemat.

Bilder från dagens besök kommer imorgon.

14 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)