På tolv dagar bara....

.....kan småttingarna se och också koordinera syn och motorik. De hasar inte runt planlöst i transportburen, utan nu fäster de blicken, höjer huvudet och börjar försöka sträcka ut och stå på benen, när de vill hitta till mjölkbaren. De gillar inte att bli vägda, för när vi lägger ner dem i vågskålen skriker de högt och sprattlar. Ännu har vi inte gjort några större socialiseringsförsök men snart är det dags att ta upp dem i soffan och umgås med dem lite längre stunder än hittills.

Igår morse kom ett sms från Ulrica (som Sandie är hos). Hon har blivit blixtinkallad och är nu iväg på en flygning - gissar att det handlar om någon av de Kanariska öarna, vet att hon ofta flyger dit. Hon var alltså bara hemma drygt ett dygn den här gången och precis då ringde jag och vi kunde få till en dejt mellan Sandie och Messi. Eftersom Ulricas dotter är 17 år och sedan tidigare van att sköta katter, är det inget problem att Ulric aarbetar. Jag vet inte, när vi ska hämta Sandie men ikväll ska jag ringa dottern och fråga, hur det går.

Det är väldigt tomt efter Sandie här hemma. Hon är ju den av katterna, som märks mest. Nu har jag inget sällskap vid frukosten, ingen som tigger och ingen som får fart på Stisse. Det märks på hela hemmet att lilla yrhättan inte är på plats. Sissel är ju fortfarande kattunge, så jag kan inte säkert säga, om hon ärvt sin mammas temperament eller blivit mer som sin mer stillsamma pappa. Även Messi är en lugn kille. Han är en stor, brun bicolorkatt. Spännande att se deras avkomma.

Appropå avkomma - igår kom ett meddelande från Annette. Familjen Flykt hade tänkt besöka utställningen i Sollentuna men kräksjukan hindrade dem. Izzies syster Shadow har nyligen kastrerats och har nu tvingats bära tratt, inte kul. Jag ska komma ihåg att berätta för alla kattungeköpare att de kan köpa västar till katten, som ska kastreras. De ger ringa obehag och en betydligt mindre rörelsebegränsning. Nu står Izzie på tur för samma ingrepp. De katter som ska gå i avel ska absolut kastreras; mest för sin egen skull men även för sina ägares. 

Nu ska jag äta min frukost och det kommer att kännas lika ensamt som igår, när ingen liten Sandie tigger ost.

 
22 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)