Pälsvård och utställning

Idag fick jag ett mail, som gjorde mig jätteglad, ett medlemsbrev från Järva kattklubbs ordförande. Bland annat stod att en kurs i pälsvård kommer att hållas 12 maj i Agrias lokaler på Gärdet. Vi har planerat att ställa ut Sandie på Järvas utställning 22 och 23 augusti på Solvalla, så kursen kommer mycket lägligt för oss. Även om man inte har planer på att ställa ut sin katt,  har man säkert stor nytta av kunskapen i vardagen. I brevet fanns också en inbjudan till den årliga räkfesten, som brukar äga rum dagen innan Kristi Himmelsfärd. Det brukar vara trevligt på dessa fester, där alla pratar katt äter och dricker gott och utbyter idéer och erfarenheter.

15 och 16 aug kommer en utställning att anordnas på Solvalla - "Djurens helg". Här kommer man att kunna se många olika sorters djur; hundar, hästar, fåglar kaniner m.m. Några katter finns också att beskåda men det blir ingen regelrätt kattutställning. Förra året hade Järva kattklubb sin sommarutställning tillsammans med arrangören för "Djurns helg". Menigen var att det skulle vara så även i år. Vi började ordna domare och hade redan fått "ja" från flera, när datumet ändrades från 22 och 23 aug till 15 och 16 aug. Av flera skäl beslöt vi att hålla vår utställning som planerat men vi kommer att närvara med katter även under "Djurens helg". Enligt Jordbruksverkets regler får katter hållas i bur endast vid utställning. Därför har vi valt att ha en träningsutställning på "Djurens helg" innan vår riktiga utställning. Där kommer att finnas flera olika kattraser och medlemmar från olika rasringar t ex Birmasällskapet, Ragdollklubben, Brittringen, Skogkattslingen m.fl. och besökarna erbjuds möjlighet att ställa frågor. Min förhoppning är att träffa ägarna till "våra kattungar" både på pälsvårdskursen, räkfesten och de båda utställningarna, gärna också med sin kisse på utställningarna.

Jag kommer senare att berätta mer om Järvas utställning.

21 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)