Pappa Nicko

Elin döpte om Nicko. "Min Nicko" är sedan länge Elins Neo men för mig kommer han alltid att vara Nicko. Vad vi än kallar honom är han ju pappa till flera kattungar och härom dagen blev han ju även morfar. Igår ringde Elin. Äntligen skulle jag i detalj få höra hur förlossningen varit, hur det går med kattungarna och hur Nicko och Ninni reagerat på den nya familjekonstellationen!

Redan på morgonen märkte Elin att Cleo, mer än vanligt, ville vara nära och honföljde Elin vart hon än gick. Det var dag 64 och en katt brukar föda sina kattungar mellan 62 och 65 dagar efter parning. Punktlig tjej!

Vid 18-tiden startade värkarna på riktigt. Det var en trög start. Elin kunde efter ett tag skymta en hinnblåsa under en värk men..... när värken var över försvann hinnblåsan in igen. Samma sak upprepades gång, på gång, på gång. Hon ringde sin granne, som f.ö fött upp Cleo, men började känna sig maktlös och kontaktade även Södra Djursjukhuset. Cleo hade krystat länge, var trött och började flämta. I väntan på svar från Djursjukhuset ringde Elin till Sofia, en uppfödare med mer erfarenhet. Sofia "kastade" sig in i bilen och åkte till Elin för att försöka vara till hjälp. Med gemensamma ansträngningar lyckades den lilla skaran barnmorskor biträda den trötta kattmamman så att hon kunde föda fram sin första kattunge. Inom loppet av tre timmar var alla kattungarna födda; fem fina, pigga små krabater, som alla letade sig fram till matstället och började dia.

Småttingarna blir fyra dygn ikväll. Mamma Cleo sköter dem på bästa sätt och har gott om mat till dem. Alla var stora och fina redan från födseln; den minsta vägde 93 g, den tyngsta 110 g. 

9 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)