Parning, dräktighet och förlossning

Inspelning idag. Ända tills klockan 9 trodde jag att jag skulle vara på Hornsgatan och Djurens rätt klockan 14 idag. Jag fick snabbt kasta om i programmet, när jag kollade min veckoplanering. Först då insåg jag att det är nästa tisdag vi bokat träff där och att Elin och jag istället skulle spela in två avsnitt till podden idag; förloppet från parning till dess att kattungarna är födda och moderkakorna utkrystade. Visst anser jag mig behärska ämnena men det krävs ändå viss förberedelse; det måste finnas en röd tråd i pratet och då är det bra att ha några stödord som hjälp för minnet.

”Mina kattungar” dvs Neo och Ninni (numera Elins och Leos skönheter) hälsade mig välkommen i samma turordning - Neo först och kort därefter Ninni. De är så underbara med sitt fantastiska temperament och dessutom är de otroligt vackra. Förutom att en katt berikar familjelivet, skapar den också många positiva kontakter t. ex på utställning eller i den egna kattklubben och inte minst mellan uppfödare och kattungeköpare. För ett år sedan var Ninni och Neo ännu inte födda och jag hade aldrig träffat Elin - visste inte ens att hon finns. Det är katterna som är upphovet till att vi idag spelade in avsnitt 36 och 37 i Prata Katt. Genom podden har också vi lärt känna flera av våra följare.

”Ove” har redan blivit synbart större. Han är orange och har en svart stjärtfena, precis som sin mamma. Han simmar mest omkring nära botten i akvariet, så att han snabbt kan gömma sig bland växterna, om han känner sig hotad av någon av de stora fiskarna. Katterna är inte lika fascinerade av fiskarna längre. De har insett att de inte kan fånga dem. Trots det tittar de till dem iallafall men numera bara en kort stund - oftast på förmiddagen när jag tänder i akvariet.

Ethel skickade ett roligt kattfoto igår. Hur många katter har hon tro?

 
21 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)